tirsdag den 11. oktober 2011

Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin

4 personer
Ingredienser
600 g gulerødder saft af
2 friske appelsiner
250 g cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
500 g rødspættefileter
Tilbehør: Kogt pasta
Fremgangsmåde.
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
Kog gulerødderne i en gryde med appelsinsaften i 5 min.
Tilsæt cherrytomater, skru ned for blusset, og lad grøntsagerne simre endnu 2 min.
Tilsæt grofthakket basilikum, og smag til med salt og peber.
Læg to rødspættefileter oven på hinanden, og rul dem sammen.
Drys med salt og peber, og læg rødspætterne i en gryde.
Hæld 2 dl vand i gryden, og lad fisken småkoge 10 min. under låg.
Servér rødspætterne med appelsingulerødderne og kogt pasta.
I stedet for rødspætte kan du anvende ising eller skrubbe.