Pandekagedej:
- 100 g. hvedemel
- 65 g. sukker
- 3 stk. æg
- 65 g. smelter smør
- 1 tsk. med top ,fintrevet frisk ingefær
- ¼ liter sødmælk
Citroncreme:
- 2 bl. husblas
- 150 g. god hvid chokolade
- ¼ liter piskefløde
- 1 ½ citron kun skallen, fintrevet
Citronconfit:
- 2 stk. citroner , fileter af.
- 100 g. sukker
- 4 spsk. vand
- ½ stk. vaniljestang
- 1 ½ tsk. maizena + lidt vand (til at jævne med )
Glaskaramel:
200
g. flormelis smeltes over sagte varme til gylden karamel. Pas på det
ikke får for meget varme. Læg karamellen i skefulde på et stykke
bagepapir og stryg massen ud med en paletkniv. Når karamellen
skal bruges, vendes bagepapir nedad mod et stykke bagepapir og massen
frigøres forsigtigt.
Pandekagedej:
Bland mel & sukker & pisk godt med alle æggene. Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges. Pisk det smeltede smør & fintrevet frisk ingefær i.
Bland mel & sukker & pisk godt med alle æggene. Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges. Pisk det smeltede smør & fintrevet frisk ingefær i.
Pisk
til sidst mælken i, & pandekagedejen er klar til brug. Steg
pandekagerne ved god varme på en tefalpande, der er ca. 25 cm i
diameter.
Citroncreme:
Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog & tag gryden af varmen.
Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog & tag gryden af varmen.
Efter
5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade &
der røres, til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri
for vand og kom den direkte op i den lune fløde.
Når
alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte. Tilføj
citron skallen og rør godt. Citroncremen afkøles i køleskab mindst
3 timer eller gerne til næste dag.
Citronconfit:
Skær bund & top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden & skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den "nøgne" citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne.
Skær bund & top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden & skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den "nøgne" citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne.
Den
½ vaniljestang flækkes på den lange led. Vaniljekornene skrabes ud
med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en
paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker,
den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter & vand koges kort
op & jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand.
Confit'en skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen - absolut
ikke tykne. Afkøl helt inden servering.
Confit'en
kan opbevares på køl 2 - 3 dage.
Citronpandekager:
Læg alle de kolde pandekager ud på et bord. Pisk den kolde citroncreme luftig med en håndmikser & fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen.
Læg alle de kolde pandekager ud på et bord. Pisk den kolde citroncreme luftig med en håndmikser & fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen.
Rul
pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad med lige bund &
dæk med film. Stil fadet i køleskab 1 - 2 dage indtil servering.
Skær hver af de helt kolde citronpandekager i 2 meget skrå skiver -
enderne bruges ikke.
Anret
skiverne elegant oven på hinanden. Lun citronconfit'en en anelse og
server straks.