2½
dl fløde
(byt
gerne 1 dl fløde ud med mælk,
2
tsk salt
Peber
2 fed hvidløg
2 fed hvidløg
Peperoncino
eller Sambal Oelek
Timian
Andre
alternativer:
Muskatnød
Paprika
Oregano
Herbes
de Provence
Basilikum
Hvidløg
Hvidløg
Evt.
revet ost
Skræl
kartoflerne og skær dem i skiver. Smid dem i et ovnfast fad og
fordel dem jævnt. Skær løget i ringe og fordel dem mellem
kartoflerne Krydr med de ønskede smagsnuancer, drys med salt, giv
det hele en omgang friskkværnet peber og hæld til sidst fløden
over. Kartoflerne bliver ikke dækket helt, men fortvivl ikke det
koger/bobler op og skal nok fordele sig. Bag
hele molevitten i 1 time ved 200° (jeg foretrækker almindelig
ovnvarme, ikke varmluft) Ønsker du ost i retten
kan du enten blande det mellem kartoflerne inden du krydrer dem,
eller du kan drysse det over når der er et kvarters
bagetid tilbage.
Serveres
varmt til kød og grønt efter ønske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar