lørdag den 25. september 2010

Fyldte pandekager

Ingredienser:
250 g. hvedemel
0.5 tsk. salt
5 dl. mælk
4 æg
3 spsk. olie
Fyld:
500 g. oksekød hakket
400 g. løg
0.5 dl. olivenolie
salt
peber
1 ds. tomater
70 g. tomatpure koncentreret
3 fed hvidløg
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
Fremgangsmåde:
Dejen:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 16-18 tynde pandekager af portionen.
Fyldet:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.
Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad, der eventuelt kan tåle frysning.
Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader 10-15 min.
De frosne pandekager kommes i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter.

Ingen kommentarer: