Ingredienser:
1000 g. svinekød hakket 6%
5 skiver toastbrød
1 dl. grøntsagsbouillon
2 æg
4 spsk. reven parmesanost
2 tsk. tørret rosmarin
4 spsk. hakket persille
2 fed hvidløg
salt
peber
olivenolie
Sovs:
1000 g. tomater
400 g. løg
300 g. blegselleristilke
4 dl. grøntsagsbouillon
salt
peber
3 fed hvidløg
basilikum
500 g. båndpasta frisk
Fremgangsmåde:
Udblød det afskorpede toastbrød i bouillonen. Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber. Del farsen i 24 portioner og tril hver til en rund frikadelle. Kom evt. lidt mel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet. Steg frikadellerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte. De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme.
Sovs:
kom hakkede tomater, løg og blegselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i. Hæld tomatsovsen over frikadellerne og servér med pasta.