mandag den 3. oktober 2011

Peanutbutterkylling med krydrede basmatiris.




4 Kyllingebrystfileter
2-3 spsk soja
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 fed hvidløg
1/2-1 chili
1,5 dl Crunchy peanutbutter
1 spsk reven ingefær
Saft af 1 lime
250 g grønne asparges
2 bdt. forårsløg
250 g basmatiris
Krydderier fx 1 kanelstang og 5 kapsler kardemomme

Tilberedning
Kog basmatiris som beskrevet på posen men tilsæt krydderier, fx 1 kanelstang og 5 kapsler kardemomme til vandet.
Rør peanutbutter med soja, lime og kokosmælk til en jævn sauce, evt. i en blender.
Smag til med presset hvidløg, ingefær og lidt finthakket chili.
Rist kyllingebrystfileterne gyldne på en pande.
Hæld saucen over og lad retten simre ca. 10 minutter.
Tilsæt grøntsager og kog 5 minutter mere.
Server med basmatiris, evt. kogt med 1 stang kanel, et par nelliker og 4-5 
kardemomme kapsler