onsdag den 15. september 2010

Thailansk kokossuppe med kylling

4 personer
400 g kyllingekød u/skind og ben
2 spsk. vindruekerneolie
3 finthakkede skalotteløg
150 g champignoner
3 tsk. friskreven ingefær
1-2 røde chilipebere
3 friske citrongræs
2 fed hakket hvidløg
reven skal og saft af 1 lime
4 dl kraftig hønsebouillon
4 dl kokosmælk
4 forårsløg
1 bdt. frisk koriander
1 bdt. frik basilikum
salt og peber Varm olien op, og vend kød og løg heri, uden at det tager farve. Kom de skivede champignoner ved, og vend dem med. Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, fintskåret chilipeber, citrongræs i tynde ringe og hvidløg. Sautér det over jævn varme i 2-3 minutter. Tilsæt limeskal, og kom bouillon ved. Kog suppen igennem 3-5 minutter. Rør kokosmælk igennem, og kom den ved. Rør godt, og kog op. Tilsæt tyndtskåret forårsløg og basilikum. Smag til med limesaft, friskhakket koriander, salt og peber.