søndag den 26. februar 2012

Blomme - dessertkage med vanillecreme


Ingredienser

500 g blommer
3 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanillesukker
2 1/2 dl skumme-, mini- eller letmælk
1 spsk. oliemargarine til dejen
1/2 spsk. oliemargarine til smøring af tærtefadet
Vanillecreme:
1 dl syrnet fløde 9%
2 dl fromage frais
1-2 tsk. vanillesukker
1/2-1 tsk. Sukker
Fremgangsmåde
Smør først tærtefadet. Halvér derpå blommerne, fjern stenene og læg blommerne i fadet med skinsiden opad - de må gerne ligge tæt. Rør nu alle de øvrige ingredienser sammen med en håndmikser og fordel massen hen over blommerne. Bag tærten i 10 min. ved 200 grader, sænk derefter temperaturen til 180 grader og lad tærten stå i yderligere 25 min.
Vaniljecreme: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med sukker og vanillesukker. Server dessertkage lun med vanillecreme.


Ingen kommentarer: