torsdag den 19. november 2009

Langtidsstegt kalkun

Ingredienser:
1 kalkun på 4-5 kilo
50 gram margarine, smeltet
2 teskefulde salt
1 teskefuld peber
1-2 teskefulde oregano
½ teskefuld salvie
Fyld:
1 stort hakket løg
200 gram hakkede champignoner
150 gram gulerødder
50 gram tørrede æbler
50 gram tørrede abrikoser
6 skiver groft brød
1 deciliter fløde
1 deciliter vand
2 teskefulde grønsagsbouillon
½ teskefuld salvie
½ teskefuld sort peber
1 teskefuld oregano
Fremgangsmåde:
Vask kalkunen og dup den tør. Gnid krydderierne på udvendigt. Bland salt og peber og gnid det i kalkunen, indvendigt.
Lav fyldet: Læg æblerne og abrikoserne i blød, i koldt vand. Blødgør brødet i fløde og vand. Steg løg og champignoner i lidt smør, i 5-10 minutter. Rens gulerødderne og riv dem groft. Hæld vandet fra frugterne. Kom dem, gulerødderne og brødet i en blender, og blend det hele sammen. Hæld blandingen på panden, til løget og champignonerne, og varm det hele igennem. Kom fyldet i kalkunen, luk hullet med sølvpapir og bind benene sammen. Kom ikke for meget fyld i. Steg kalkunen ved 160-170 grader i cirka 40 minutter, med bryststykket nedad. Vend kalkunen og steg den yderligere. Den skal stege i cirka 30 minutter for hvert kilo, eller cirka 2 ½-3 timer for 4-5 kilo. Pensl kalkunen to til tre gange med smør, mens den steger. Hæld kogende vand i bradepanden under stegningen. Læg sølvpapir over kalkunen, hvis den er ved at blive for mørk. Servér med sukkerkartofler, ananassalat, majs og sovs.

Ingen kommentarer: