500 g kæmpe-tigerrejer
3 limefrugter
6 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. meget finthakket frisk ingefær
2 skalotteløg, finthakket
2 spsk. østerssauce
3 spsk. risvin eller tør sherry
1 spsk. stærk chilisauce
1 spsk. mørk sesamolie
1 spsk. olie
1 spsk. rørsukker
Klip med en saks langs rygsiden af rejeskallerne. Uden at fjerne skallerne snittes rejerne langs ryggen med en lille, skarp kniv, så de sorte strege kan fjernes. Skær limefrugterne i både og sæt til side. Sæt en wok over kraftig varme. Når wokken er meget varm tilsættes rejerne. Dry-fry rejerne ved at røre og ryste og vende dem, indtil skallerne begynder at blive sorte. Rejerne er færdige, når de føles faste ved et tryk – ca. 2 min. Anret straks rejerne på et varmt serveringsfad eller på varme portionstallerkner og servér med limefrugtbådene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar