4 kyllingefileter
(ca. 550 g)
1 spsk vindruekerneolie
25 g smør
4 spsk. kokosmel
1 tsk groft
salt
Chilikrydrede
nudler
3 røde
peberfrugter (ca. 325 g)
250 g optøede,
frosne haricots verts
1 dåse bambusskud
i skiver (ca. 230 g)
¾ tsk korianderfrø
- knuste
1 spsk friskpresset
limesaft
3 spsk sød
chilisauce
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4½ dl. vand
2 spsk majsstivelse , fx maizena
2¼ liter vand
2¼ tsk groft salt
300 g tørrede ægnudler
Tilbehør
limebåde
Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Kom olie og halvdelen af smørret i en sauterpande og lad det blive gyldent. Vend kyllingefileterne i kokosmel og steg dem ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.
Chilikrydrede nudler: Fjern eventuelle rester af kokosmel fra sauterpanden. Kom resten af smørret i panden og lad det smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, haricots verts og bambusskud i ca. 1 min. Knus korianderfrøene - evt. i en morter og tilsæt dem sammen med limesaft, chilisauce, sukker, salt og peber. Rør vand og majsstivelse sammen til en jævning og kom den i sauterpanden. Kog grønsagerne ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom nudlerne i det kogende vand. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne løst op uden at være bløde. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom nudlerne i en varm stor skål og hæld grønsagerne over. Server de stegte kyllingefileter og limebåde til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar