torsdag den 5. november 2009

Wokket svinekød

500 g skinkeschnitzler i strimler
jordnøddeolie
2 rødløg i tynde både
4 fed hvidløg, knust og finthakket
4 forårsløg, snittet
10 tørrede abrikoser i halve eller kvarter
1 tsk. friskrevet ingefær
1 lille tsk. gurkemeje
1 lille dåse kokosmælk
lidt vand eller grønsagsbouillon
groft salt, friskkværnet peber
Varm lidt jordnøddeolie op i en wok, til det er godt varmt. Kom svinekød i ad et par gange, svits til det bruner, mens der røres i det. Tag det op. Tilsæt evt. lidt mere olie hvis det er nødvendigt og lynsteg løg, hvidløg og forårsløg under konstant omrøring, til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt abrikoser og krydderier, lad det stege med i 10-20 sek. under konstant omrøring. Tilsæt kokosmælk og ca. 2 dl vand/bouillon, lad det koge op. Kom kødet tilbage i wokken, smag til med salt og friskkværnet peber. Server straks med nudler eller ris.

Ingen kommentarer: