tirsdag den 21. februar 2012

Andebryst med valnøddesauce



berberindebryster


2 dl ande- eller hønsebouillon salt og peber
1 kvist timian
2 små skalotteløg
1/2 dl portvin
60 g valnøddekerner
2 dl fløde
20 g smør
1 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

Tør andebrysterne godt, og rids fedtet i rudemønster. Drys med salt og peber. Brun først med fedtsiden nedad på en varm pande, vend, og brun den anden side. Dæmp varmen lidt og steg så igen med fedtsiden nedad 8 min. Vend og steg 8 min. på den anden side. Tag kødet af og hold det varmt i stanniol 10 min. Andebrysterne vil så være svagt rosa. Imedens hakkes løgene og valnødderne, som svitses hurtigt i smørret. Tilsæt bouillon, portvin og timian og kog svagt under låg 15 min. Pisk fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Lad den koge 5 min. Smag den til. Skær kødet i tynde skiver lidt på skrå, og læg dem oven på saucen. Tilbehør: Sukkerærter som lige har fået et opkog og er vendt i lidt smør og canadiske vildris blandet med hvide ris eller råstegte kartofler er godt til.  

Ingen kommentarer: