2 berberindebryster
2 dl ande- eller
hønsebouillon salt og peber
1 kvist timian
2 små skalotteløg
1/2 dl portvin
60 g valnøddekerner
2 dl fløde
20 g smør
1 tsk majsstivelse
Fremgangsmåde
Tør andebrysterne godt,
og rids fedtet i rudemønster. Drys med salt og peber. Brun først
med fedtsiden nedad på en varm pande, vend, og brun den anden side.
Dæmp varmen lidt og steg så igen med fedtsiden nedad 8 min. Vend og
steg 8 min. på den anden side. Tag kødet af og hold det varmt i
stanniol 10 min. Andebrysterne vil så være svagt rosa. Imedens
hakkes løgene og valnødderne, som svitses hurtigt i smørret.
Tilsæt bouillon, portvin og timian og kog svagt under låg 15 min.
Pisk fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Lad den koge
5 min. Smag den til. Skær kødet i tynde skiver lidt på skrå, og
læg dem oven på saucen. Tilbehør: Sukkerærter som lige har fået
et opkog og er vendt i lidt smør og canadiske vildris blandet med
hvide ris eller råstegte kartofler er godt til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar