torsdag den 23. februar 2012

Oksefrikadeller med chili og hvidløg



Frikadeller af oksekød med chili og hvidløg -  kan spises med et stykke brød, sammen med 

kartofler eller i en tomatsovs sammen med pasta -  bare for at nævne nogle få måder at

 bruge disse stærke oksefrikadeller. Jeg elsker disse stærke frikadeller. Man for ganske enkelt

 et sus og kommer på en rejse når man sætter tænderne i en stærk frikadelle der smager af 

rejser og oplevelser -  der er noget sexet over dem. Stærkt krydrede oksefrikadeller bruger 

jeg ofte i en source som for eksempel en pastasouce af tomat med frikadellerne i.

Ingredienser:

500 gram oksekød

2 hele æg

4 fed hvidløg

1 hel chili (med god smag)

1/2 -1 spiseske groftkrævnet peber 

en skvat olivenolie

1- 2 spiseskeer mel

Hæld alle ingredienser (undtagen mel) i en skål og rør med en røreske,  tilsæt mel lidt efter 


lidt og kun til farsen er samlet og smidig. For meget mel gør frikadellerne hårde når de er


stegt. Varm en pande op og tilsæt halv smør og halv olie. Form små kødboller med en 


spiseske og steg frikadellerne gyldne med en tynd stegeskorpe. Frikadellerne må ikke stege 


for meget med skal være gennemstegte. Prøv dig frem.




Ingen kommentarer: