onsdag den 22. februar 2012

Koldhævede speltboller


12 stk.

2,5 dl kærnemælk
2,5 dl vand
10g gær
1 spsk brun farin
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
250 g groft speltmel
250 g hvedemel
Opløs gæren i kærnemælk og vand. Tilsæt brun farin, salt og olivenolie. Derefter tilsættes speltmel og hvedemel lidt efter lidt. Der røres godt. Når dejen næsten har optaget alt hvedemelet skal den æltes let. Tilsæt ikke mere hvedemel, selvom om dejen er klistret.  Kom film over skålen og stil den i køleskabet i mindst 15 timer.Skålen tages ud og hviler 15 min på køkkenbordet. Derefter dyppes en grydeske i vand og derefter i den klistrede dej. Læg 12 portioner dej på en bageplade og top dem lidt op. Bollerne efterhæver tildækket 1 time. De pensles med sammenpisket æg og drysses med blå birkes. Bages i ca. 15 min ved 225 grader.

Ingen kommentarer: