12
stk.
2,5
dl kærnemælk
2,5 dl vand
10g gær
1 spsk brun farin
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
250 g groft speltmel
250 g hvedemel
2,5 dl vand
10g gær
1 spsk brun farin
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
250 g groft speltmel
250 g hvedemel
Opløs
gæren i kærnemælk og vand. Tilsæt brun farin, salt og olivenolie.
Derefter tilsættes speltmel og hvedemel lidt efter lidt. Der røres
godt. Når dejen næsten har optaget alt hvedemelet skal den æltes
let. Tilsæt ikke mere hvedemel, selvom om dejen er klistret.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet i mindst 15
timer.Skålen tages ud og hviler 15 min på køkkenbordet. Derefter
dyppes en grydeske i vand og derefter i den klistrede dej. Læg 12
portioner dej på en bageplade og top dem lidt op. Bollerne
efterhæver tildækket 1 time. De pensles med sammenpisket æg og
drysses med blå birkes. Bages i ca. 15 min ved 225 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar