onsdag den 8. september 2010

Kylling Tikka Masala

Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på kylling tikka masala.
1 kg. kyllingebryst, fileter uden ben
Smeltet smør (til at pensle med)
Marinade:
2/3 dl yoghurt
3 teskeer hakket ingefær
3 teskeer knust hvidløg
1/4 teske hvid peber
1/4 teske stødt spidskommen
1/4 teske stødt muskatnød
1/4 teske stødt kardemomme
1/4 teske chilipulver
1/4 teske gurkemeje
3 teskeer lemon juice
4 teskeer vegetabilsk olie
Sauce:
1,5 dl. tomatkoncentrat
3 dl. tomatpuré
1 kg. tomater, hakkede
2 liter vand
2 teskeer ingefær mos
2 teskeer hvidløgsmos
2 teskeer grønne chilipebre
1 teske rød chilipulver
2 teskeer stødt nellike
8 kardemomme frøkapsler
salt efter smag
3 teskeer smør
1 2/3 dl fløde
2 teskeer ingefær, skåret i tynde strimler
honning efter smag
Fremgangsmåde for kylling tikka masala:
Pisk alle ingredienser til marinaden sammen i en stor skål. Skær kyllingebryst i mundrette stykker og tilsæt. Mariner natten over i køleskab.
Forvarm ovn til 180ºC og bag kylling i 8 – 10 minutter, pensl med smør et par gange.
Dræn for overskydende marinade, og bag yderligere 5 minutter.
Imens laves saucen. Befri peberfrugt og grønne chilipebre for kerner, og hak. Kom tomater, tomatkoncentrat og tomatpuré i en gryde og tilsæt ca. 2 liter vand. Tilsæt ingefær og hvidløg, grønne chilipebre, rød chilipulver, stødt nellike, kardemomme og salt. Kog over lav varme til reduceret til en tyk sauce.
Kør gennem en si, og bring atter i kog. Tilsæt smør og fløde, og rør.
Hvis saucen smager lidt syrligt, tilsættes honning efter smag.
Tilsæt ingefær strimler og rør.
Servér med kylling.