søndag den 8. november 2009

Krydrede kødboller i spicy sauce

Ingredienser
500 gram hakket magert oksekød
½ tsk. salt
1 spsk. olie
75 gram grana ost
8-9 soltørret tomater
1 spsk. blandet krydderurter (oregano, timian og persille)
1 spsk. hvedemel
et drys peber
Fremgangsmåde
Hak tomaterne fint og læg dem i blød i en times tid 1 dl. koldt vand. Kødet røres godt med salt og olie - i et par minutter. Tilsæt revet Grana og de soltørrede tomater (med opblødningsvandet), samt krydderurterne og peber. Rør sammen. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen, til farsen er god fast. Brug gerne fingrene. Form farsen til kødboller og steg dem herefter på pande.

Sovs
Ingredienser
1 spsk. solsikkeolie
1 stort finthakket løg
1 fed presset hvidløg
1 tsk. sukker
6 mellemstore, flåede/hakkede tomater
1 mellemstor, grøn peberfrugt, skåret i ringe
1 mellemstor, rød peberfrugt, skåret i ringe
1 frisk, finthakket grøn chili
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
1 spsk. koriander
3/4 dl hønsebouillon
1/2 dl tør Madeira
salt og peber

Hertil serveres der løse Basmatiris, salat og evt. flutes.

Ingen kommentarer: