Til 6 personer
Ingredienser
1-1,2kg nakkefilet u/ spæk
1 stort løg eller to mindre
2 fed hvidløg
2-3 tsk. karry
25 g smør
salt og peber
2 aromatiske æbler
1 stor banan
1 ds. kokosmælk (ca. 4oo g)
2-3 dl vand/hønsebouillon
2 laurbærblade
Tilbehør: ristet kokos, rosiner, løse ris, og f.eks. friske bønnespirer
Fremgangsmåde
Skær kødet i ret store firkanter (2 gange 2 cm). Pil og hak løg og hvidløg. Skær æblerne og bananen i små terninger (æblerne skal ikke skrælles). Brun først kødet i smørret i en stor tykbundet gryde (brun kun lidt ad gangen). Tag det op. Kom lidt mere smør i gryden og svits karryen 1-2 minutter. Kom løg og hvidløg i og svits dem et par minutter. Tilsæt æble og banan og det brunede kød. Rør det godt sammen. Kom kokosmælk og vand/bouillon ved sammen med laurbærbladene og bring det i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg ca. 1 time til kødet er mørt. Kog evt. lidt uden låg til sidst så saucen bliver "tæt". Smag den endeligt til. Rist lidt kokos på en tør pande og server det til sammen med rosiner og evt. bønnespirer. Serveres med løse ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar