Ingrediens:
3 dl lunken mælk
1 æg ca. 7 dl hvedemel
1 dl knækket hvede
1 tsk salt
1 tsk sukker
sesamfrø
Sådan gør du.
10 - 12 stk Rør gæren ud i den lune mælk og ælt de øvrige ingredienser i. Lad dejen hæve tildækket 30 minutter. Rul den ud til en pølse og del den i 10-12 ligestore stykker. Tril stykkerne til boller, rul dem i sesamfrø og sæt dem til hævning på bageplader i ca 10 minutter. Læg et stykke bagepapir over bollerner, læg pres på (f. eks. en bageplade) og lad dem yderligere hæve 20 minutter, før de bages ved 220 grader i ca. 10 minutter(med pres de første 5 minutter). Lad bollerne afkøle på en rist. Skal de fryses, pakkes de i plastposer mens de endnu er lidt lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar