fredag den 30. oktober 2009

Laksemousse.

5 blade husblas
250 gram kogt laks
2 dl. fiskesuppe eller bouillon 1 1/2 dl. piskefløde
1 bundt dild
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, tages op og smeltes i vandbad.
Laksen mixes i blender eller kødhakker sammen med fiskesuppe, fløden og dilden. Den smeltede husblas røres i, og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.
Den røgede laks skæres i ca. 2 cm brede strimler, som lægges i bunden af små portions skåle. Laksemoussen fordeles i formen. Stilles herefter i køleskab i 4-5 timer. Dildsauce - Mayonnaise og creme fraîche røres sammen, tilsættes dild og smages til med salt og peber. Servering - Portionsskålene dyppes 10-12 sekunder i varmt vand og vendes ud på en tallerken. Server med flüte og sauce til.

Ingen kommentarer: