mandag den 26. oktober 2009

Kinesiske Pandekager

8 stk, cirka 40 min.
1 æg
1½ dl vand
1/4 tsk. salt
2 dl mel
2 spsk. olie
Sådan gør du
Æggene piskes sammen i en skål og derefter piskes vand og salt i. Melen røres i lidt af gangen og dejen skal herefter hvile i 30 min. en spsk. af olien opvarmes i en wok over kraftig varme. Varmen slukkes wokken tørres af med et stykke køkkenrulle, men sørg for at der er lidt olie tilbage. Wokken varmes igen op over svag varme. Sluk ikke, men fjern wokken fra varmen. Hæld ½ dl af dejen på siden af wokken, vip wokken så dejen er jævnt fordelt. Sæt wokken tilbage på varmen og steg pandekagen indtil den er gylden og begynder at løsne sig fra kanten. Læg pandekagen på et stykke køkkenrulle med den bagte side nedad. Gentag i alt tre gange. Brug 1/4 tsk olie hver gang. Afkøl pandekagerne og skær den igennem, så der bliver 8 stk. Serveres med fyld som mad- eller dessertpandeka

Ingen kommentarer: