torsdag den 29. oktober 2009

Marokansk kyllingestuvning

Ingredienser:
25 g. smør
400 g. løg
4 fed hvidløg
0.5 g. safran tråde
1 spsk. turmec
1.5 spsk. kommen, stødt
1.5 spsk. koriander, stødt
1.5 spsk. paprika
1 spsk. peber
0.25 spsk. cayenne peber
8 kyllingeoverlår
1 citron, saften heraf
2.5 dl. kyllingebouillon
125 g. tørrede aprikoser
400 g. kikærter (dåse) - drænet
salt
Tilbehør:
7 dl. vand
4 dl. ris
1 tsk. salt
Pynt:
persille
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, turmec, kommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.
Tilføj kylligelårene, citronsaft, fond/vand, aprikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag.
Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød.
Urter:
Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld brebladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter.

Ingen kommentarer: