Ingredienser:
400 gram okseinderlår, skåret i firkanter af 2 gange 2 cm
1 rød chili
1 citron
1 teskefuld stødt koriander
6 soltørrede tomater, skåret i tynde skiver
3 laurbærblade
4 løg
3 store gulerødder, skåret i mindre stykker
6 jævnt store kartofler, skåret i mindre stykker
2 teskefulde groft salt
Friskkværnet peber
1 lille dåse kokosmælk, 125 ml, kan købes hos, bl.a. Fakta
1 dåse vand
10 gram smør
Fremgangsmåde for oksegryde med koriander og kokosmælk:
Smelt smørret i en gryde, og lad kødet brune lidt, i cirka 2 minutter.
Skær løgene i mindre stykker, og kom dem ned til kødet, og lad det simre i cirka 5 minutter. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, og kom dem ned til kødet og løgene, og lad det hele simre i yderligere cirka 5 minutter. Kom de 3 laurbærblade, koriander, salt og peber over kødet, løgene og tomaterne, og hæld derpå kokosmælk, saften fra en halv citron, og vand på. Bland det hele godt sammen, og læg til sidst den hele røde chili, uden stilk, ned i midten af det hele.
Nu skal det hele simre i en lille time, og herefter fiskes den røde chili op.
Dernæst kommes gulerodsstykkerne og kartoffelstykkerne i, og retten koger videre i cirka et kvarter.
Man kan servere salat eller groft rugbrød til, men retten kan også spises, som den er.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar