tirsdag den 20. oktober 2009

Abrikos- og valnøddetærte

Ingredienser:

Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk æg

Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk honning
1/2 tsk kanel
1 stk æg

Pynt:
frisk citronmelisse
2 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time. En tærteform smøres med smør. Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen. Den stilles i fryseren i 1 time.

Fyld: Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft. Rør det sammen med honning, kanel og æg.

Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.

Serveres lun eller kold og pyntes med citronmelisse og flormelis.

Ingen kommentarer: