Ingredienser:
Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk æg
Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk honning
1/2 tsk kanel
1 stk æg
Pynt:
frisk citronmelisse
2 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time. En tærteform smøres med smør. Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen. Den stilles i fryseren i 1 time.
Fyld: Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft. Rør det sammen med honning, kanel og æg.
Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.
Serveres lun eller kold og pyntes med citronmelisse og flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar