ca. 500 g afpudset mørbrad
2 fed hvidløg
2 spsk reven hvidløg
3 tsk frisk timian (eller 2 tsk tørret)
1 tsk groftkværnet sort peber
1 dl frisk appelsinsaft
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk olie
1 tsk salt
1-2 spsk honning
Afpuds mørbraden so. Bland presset hvidløg, appelsinskal, timian og peber i en skål. Gnid mørbraden med blandingen og læg den i en skål. Bland appelsinsaft og vineddike og hæld det over kødet. Dæk med plastfilm og stil det i køleskabet i 2 timer. Vend kødet 2-3 gange. Sæt ovnen på 200 grader. Varm olien på en stegepande. Tag kødet op og sæt marinaden til side. Brun mørbraden på panden. Drys den let med salt. Læg kødet i et ovenfast fad og pensl med honning. Steg i ovnen i 25 min. Tag kødet op af fadet og pisk 2 spsk af marinaden i kødskyen. Skær i skiver og servér straks sammen med skysaucen. Tag fadet ud af ovnen og hæld saucen over. Garner med kørvel eller persille. Serveres straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar