400 g hakket oksekød
4 spsk olivenolie
2 løg
2 stængler blegselleri
2 gulerødder
2 fed hvidløg
3 spsk tomatpuré
½ flaske rødvin
8 dl oksebouillon
1 bundt finthakket bredbladet persille
Salt og peber
400 g spaghetti
Reven parmesanost
Sådan gør du
Skræl løg, blegselleri og gulerødder.
Løg og blegselleri skæres i tynde skiver.
Gulerødderne skæres i tern.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.
Varm olien i en rummelig gryde, og brun oksekødet under omrøring.
Kom alle grøntsagerne, tomatpuréen og rødvin i gryden, og rør godt rundt.
Lad saucen simre uden låg til rødvinen næsten er fordampet.
Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad saucen simre i to timer.
Rør i saucen indimellem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er ved at koge tør.
Spaghettien koges når saucen næsten er færdig.
Når spaghettien er færdig og vandet er siet fra, hældes den forsigtigt ned i gryden med kødsauce. Vend forsigtigt spaghettien rundt i kødsaucen. Smag til med salt og peber. Serveres med reven parmesanost og finthakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar