Svinekød og æbler klæder hinanden utrolig godt. Her tykke koteletter med en cremet æble-løgsauce til.
Ingredienser:
1 tsk. kanel
1 tsk. timian
1/2 tsk. løgsalt
1/2 tsk. tørret sennep
4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke a 125 g
2 spsk. smør
1 mellemstort løg, skåret i skiver
1 stort æble, skrællet og skåret i skiver
1 spsk. brun farin
1 dl piskefløde
Tilbehør:
evt. 4 portioner ris eller kartofler
1 kvist timian
Fremgangsmåde:
Bland kanel, timian, løgsalt og sennep i en lille skål. Skær evt. fedtkanterne af koteletterne og drys dem med krydderierne. Smelt smørret på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned for varmen og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.
Skær løget i skiver og steg dem i 5 min. ved svag varme. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i skiver. Tilsæt æbleskiver og brun farin til løget og steg yderligere 5 min., eller indtil løgene er gyldne, og æblet er mørt. Rør fløden i og lad det simre 2-3 min. Server straks koteletterne med æblesaucen til. Byd evt. kogte ris eller kartofler til og pynt med timian.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar