Ingredienser
1 kg nye kartofler
1 spidskål
1 bundt forårsløg
125 g ost (f.eks. Prima donna)
1 bundt basilikum
Evt. radisser eller andet velegnet sæsongrønt
Dressing
2 spsk. sennep
½ spsk. honning
3 spsk. vand
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
salt og peber
Tilberedning
De nye kartofler skrubbes og koges møre, hvorefter de afkøles og skæres i skiver.
Spidskålen ordnes: Yderbladene fjernes, kålen deles, og stokken skæres ud. Kålen skæres i grove stykker. Sæt en gryde vand med lidt salt over på komfuret og blanchér kålen 2-3 minutter, hvorefter den afkøles. Forårsløgene snittes fint og blandes i en skål med kartoffelskiverne og spidskålen. Osten skæres i fine flager, den må meget gerne smuldre. Basilikumbladene plukkes fra stilken og skæres i strimler. Bland ost og basilikum i den øvrige salat. Dressingen røres sammen og blandes i salaten. Forårsløg og ost kan også serveres ved siden af, hvis nogle ikke bryder sig om disse ingrediense
Ingen kommentarer:
Send en kommentar