1 kg kalvetykkam, yderlår eller inderlår.
salt og peber
50 g smør
½ kg små skalotteløg
½ kg champignoner
2½ dl bouillon
2 dl piskefløde
jævning
Gnid kødstykket med salt og peber. Pil løgene og rens champignonerne. Smelt ca. halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tag det op. Brun herefter de pillede løg. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad kødet stege ved jævn varme ½ time. Vend det og steg yderligere ½ time, eller til det er færdigstegt. Skal stegen være hel gennemstegt, skal et kød termometer vise 70 grader. Rist champignonerne i resten af smørret i en lille gryde. Tag stegen op af gryden. Kom resten af bouillonen i sammen med fløden. Bring i kog og jævn til sovs. Skær kødet i ensartede skiver og anret det sammen med løg og champignoner. Byd sovsen til sammen med små, kogte kartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar