tirsdag den 3. november 2009

Stegte ris

Ingredienser:
300 gram langkornede ris
1 stort løg
2 fed hvidløg
300 gram magert oksekød
300 gram magert svinekød
300 gram magert lammekød
2 æg
2 spsk. smør
2 spsk. olie
1 tsk. sambal olek
2 spsk. sød indonesisk sojasauce
4 tynde skiver kogt skinke
salt og peber
Fremgangsmåde:
1: Kog risen løs. Hak løget og hvidløget fint og skær de tre slags kød i tynde strimler (2 cm. lange og 1 cm. brede)
2: Varm olien på en pande og lad løg og hvidløg stege gennemsigtigt. Så kommes kødstrimlerne på panden og steger ca. 15 minutter, hvorefter de krydres med Sambal Olek. Vend den kogte ris varsomt i kødblandingen og smag til med sojasauce, salt og peber.
3: Lad alt stege for middel varme, til risen er blevet gylden. Hæld den færdige ret op på et varmt fad og pynt med skinke og omeletstrimler.
4: Omelet : Til omeletten smeltes 1 spsk. smør på en varm pande. Æggene piskes sammen med salt og peber og bages til en omelet som skæres i strimler. Hertil passer blandet salat og rejebrød
Tips: Man kan også servere Nasi Goreng med letdampede grønsager - porreringe eller strimler af rød peberfrugt.
Det er vigtigt at den kogte ris er fast og løs. Det er bedst hvis man koger risen dagen før, rører den løs med en gaffel og stiller den køligt. På den måde bliver den ikke klistret når man steger den. Det er der risiko for, hvis man tager den nykogt op af gryden og straks steger den

Ingen kommentarer: