600 g laksefilet uden skind og ben
groft salt, friskkværnet peber
2 tsk. dijonsennep
½ spsk. majsstivelse
1-2 dl polentamel
olie og lidt smør til stegning
Urtecreme:
2 dl græsk yoghurt
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. rapsolie
groft salt, friskkværnet peber
½ tsk. fennikelfrø
lidt dild, hakket
lidt kørvel, hakket
Desuden:
2 fennikel i smalle både
1 bakke cherrytomater, halveret
1 bakke blandede salatblade
1 bdt. dild
Rør ingredienserne til urtecremen sammen, smag til og stil på køl til det skal bruges.
Hak laksefileterne groft med en god kniv. Rør salt, sennep og majsstivelse i. Form til 4 store bøffer og vend dem i polentamel. Steg dem på en pande i en blanding af lidt olie og lidt smør, ca. 4 minutter på hver side.
Rist de halverede tomater på en pande i 2 minutter. Tag dem af og rist fennikelbådene ved svag varme i ca. 10 minutter, til de er møre. Vend tomaterne i og varm dem igennem. Anret de varme grønsager på en bund af blandede salatblade. Læg laksefrikadellen ved siden af og server den kolde urtecreme til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar