Mørbrad
2 svinemørbrader (ca. 700 g)
25 g smør
1½ tsk ostindisk karry
2 dl vand
1 tsk groft salt
1 tsk stødt koriander
Sauce
1 tsk majsstivelse, fx Maizena
1½ dl cremefraiche 18%
2 tsk kinesisk sojasauce
2 spsk hakket syltet ingefær
2 tsk ingefærlage
½ dl friskpresset appelsinsaft
200 g friske bønnespirer
1 squash i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
Tilbehør:
320 g løse ris, parboiled
Mørbrad: Puds mørbraderne for sener og hinder. Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad den bruse af. Brun mørbraderne i smørret ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. på hver side. Tag dem op og hold dem varme.
Sauce: Rør majsstivelse sammen med cremefraiche og sojasauce. Tilsæt ingefær, ingefærlage, appelsinsaft og cremefraiche-blandingen til skyen. Kog saucen godt igennem. Vend bønnespirer og squashstave i saucen og varm det igennem. Smag til.
Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar