Kartoffelsalat kan laves på mange måder, men jeg plejer at gøre det simpelt og hurtigt. Om sommeren til grillmad f.eks. pølser er kartoffelsalaten helt ideel.
Ingredienser til denne opskrift:8 kartofler i mellemstørrelse
1 spsk. hvidvinseddike
1 forårsløg
4 spsk. frisk purløg og basilikum (halvt af hver)
2 dl creme fraiche
1/2 dl sødmælk
1 spsk. stærk sennep
Salt og hvid peber
Tilberedning af denne mad:
Kog kartoflerne indtil de slipper fra en kniv. Kartoflerne må ikke koges så længe at de bliver melet, for så skiller de senere i kartoffelsalaten. Mens kartoflerne køler af f.eks. i kold vand eller ved vinduet, så tag en skål frem til marinaden. Hak først purløg, basilikum og foråsløg fint. Kom det i skålen sammen med hvidvinseddiken, sennep, creme fraiche og mælken. Rør det godt rundt. Skær kartofler ud i mundrette stykker og tilsæt dem til marianden og vend det hele forsigtigt. Smag til med salt og peber. Kartoffelsalat kan stilles i køleskabet i 20 min før servering for at samle sig bedre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar