fredag den 6. november 2009

Kokkens juleand - uden stress!

Du skal bruge:
3200 grams ænder
Madæbler
Svesker
Salt
Sådan gør du:
Ænderne renses, gnides med salt indvendig og fyldes
med kvarte madæbler og svesker. Ænderne lægges i kogende vand, suppen bringes atter i kog, skummes og tilsættes salt. Kog ænderne ca. 1½ time og, sluk så for gryden og lad ænderne trække i suppen i ca. 15 min. før de tages op og stilles til afkøling. Ænderne ud skæres derefter i passende stykker og lægges tæt i bradepanden. Kan evt. fryses. Tøes så op i køleskabet 2 dage før brug. Før færdigstegning / opvarmning smøres ande stykkerne med andefedt og tilsættes lidt suppe. Bradepanden dækkes med alufolie, stilles i ovnen ved 170 grader ca. ¾ time. Til slut fjernes alufolien, varmen hæves til 200 grader ca. 10 min. til ænderne er gyldne.

Ingen kommentarer: