torsdag den 16. februar 2012

Helstegt kylling fyldt med urter og citronrisotto



kylling 
urter en håndfuld, fx persille, oregano og kørvel

Salt og peber
1 stk. løg
25 g. smør 
4 dl. arvorio-ris
2 dl. hvidvin 
1 l hønsebouillon 
100 g. Parmesanost 
1 stk. citron 
400 g slik ærter 
kørvel til pynt

Dub kyllingen tør, og fyld den med urter. Læg den i en ildfast form, og drys med salt og peber. Steg kyllingen midt i ovnen i ca. 1 time. For at se om kyllingen er færdigstegt kan du prøve at dreje lidt på det yderste af lårbenet. Hvis benet løsner let fra kødet, er den gennemstegt. Hvis ikke, giv den 10 -15 min. mere. Begynder kyllingen at blive for mørk, dæk med alufolie.


mandag den 13. februar 2012

Grøntsagssuppe med pasta

Ingredienser
100 g bladselleri
2 løg
1 gulerod
250 g broccoli
1 squash
1 fed hvidløg
2 mellemstore kartofler
1 tsk. raps- eller olivenolie
2 spsk. hakket persille
100 g suppenudler
Skær bladselleri, løg, gulerødder, squash og broccolistokken i tern. Skær blomsten af broccolien ud i små buketter. Varm olien op i en gryde. Kom grøntsagerne i gryden sammen med det hele fed hvidløg og kartoflerne, som blot skal være skrællede og delt i to. Tilsæt saltet og lad grøntsagerne stege i gryden ved middelsvag varme i 5 minutter uden at brune. Rør indimellem i gryden. Tilsæt 1 l. vand og lad suppen simre i ca. 15 min. Tag de 4 stykker kartoffel op. Blend kartoflerne med 2 dl af suppen. Kom de blendede kartofler tilbage i suppen. Kog suppenudlerene i suppen inden servering. Smag til med salt og peber og tilsæt persille. Spis suppen med masser af godt brød. 




søndag den 12. februar 2012

Chili con carne af kyllingefars

Ingredienser
400 - 500g hakket Danpo kyllingefars
3 spsk smør
1 dåse kidneybønner
1 pose kryddermix til chili con carne
1,5 dl vand
Fremgangsmåde
Steg kyllingefarsen i smør i en gryde,
til det er gennemstegt. Tilsæt kidneybønner, chili con carne mix og vand.
Lad det simre i 10 min. Server med brød.
God appetit.