torsdag den 15. april 2010

Brændende kærlighed


Brændende kærlighed
1 kg kartofler.
2 dl mælk.
25 g smør.
4 løg.
300 g røget spæk, flæsk eller bacon.
Salt.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, kog dem møre i usaltet vand. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær det røgede spæk/flæsk/bacon i terninger og rist det gyldent og sprødt. Tag det derefter over på et fad.
Steg løgene gyldne i fedtet, og kom flæsketerningerne tilbage på panden med løgene, hold det varmt ved svagt blus. Når kartoflerne er kogt moses de godt igennem, inden der kommes mælk og smør i. Pisk kartoffelmosen godt, smag til med salt.
Serveres med den meget varme flæske/løgblanding og friskhakket persille over.

Indisk karrysuppe med rejer

Ingredienser:


Du skal bruge følgende til opskrift på Indisk karrysuppe med rejer.


½ porre
2 æbler
2 stilke bladselleri
1 løg
30 g margarine
2-3 tsk. karry
1 l bouillon
2 dl langkornet ris
1½ dl piskefløde
200 g rejer
salt – hvid peber
Fremgangsmåde for Indisk karrysuppe med rejer:


Gør grøntsagerne klar.
Skær porre og bladselleri i skiver. Hak løget og riv æblerne groft.
Smelt margarinen i en gryde, ”brænd” karryen af deri, mens det bruner let.
Svits grøntsagerne deri.
Tilsæt bouillon og ris, og lad retten koge i 20 min.
Tilsæt fløde og rejer – suppen må derefter ikke koge, da rejerne så bliver hårde og kedelige.
Smag til med salt og hvid peber og måske mere karry.

Tarteletter med kylling og svampe

Antal personer: 4
Ingredienser (Tarteletter med kylling og svampe):
4 storetarteletter
200 g.kogt kyllingekød befriet fra ben og skind
1 bdt.frisk asparges eller 100 g marksvampe
1 lillesmørbolle
1/2 dl.piskefløde
1par håndfulde pillede, røgede skalrejer (til pynt)
2 ½ dl.(hønse)bouillon
Fremgangsmåde (Tarteletter med kylling og svampe):

Skræl aspargesene eller rens svampene og skær dem ud i pæne stykker. Jævn bouillon med smørbollen til en cremet konsistens. Tilsæt aspargesstykkerne/svampene og lad dem koge med et minut. Tilsæt så kødet og piskefløden og varm det igennem et par minutter. Smag til med salt og peber, fordel fyldet i de varme tarteletter og pynt evt. med lidt rejer og friske dild.

onsdag den 14. april 2010

Æblekage

600g skrællede æbler
ca. 3 dl sukker
1 tsk. vanille
150-200g makroner
2½dl piskefløde
Fremgangsmåde  
Kog de skrællede æbler til mos med ca ½dl vand i bunden af gryden. Herefter tilsættes sukker og mosen indkoges. Mosen smages til med sukker og vanille. Lad mosen køle af og fyld derefter op i en skål med først et lag mos, så et lag knuste makroner, o.s.v, slut med makroner. Pisk fløden og læg et lag flødeskum ovenpå.

Valnødde lagkage med jordbær

3 æg
125 g sukker
1 spsk mælk
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. hjortetaksalt
30 g valnøddekerner

1 dl ribsgele
2 1/2 dl piskefløde
1 tsk vanillesukker
1 spsk sukker
3 blade husblas
200 g friske jordbær

1 dl piskefløde
150 g friske jordbær
Pistacienøddekerner

Æg og sukker piskes let og luftigt. Mælken tilsættes. Bland mel, hjortetaksalt og nøddekærner og vend i. To lagkageforme smøres, og dejen fordeles heri. Sættes i ovnen på næstnederste rille. Bages ved 200° i 8 - 10 min.  Bundene tages ud og køles ned på en bagerist. Smør den ene side af bundene med ribsgeleen. Pisk fløden til skum, og tilsæt sukker og vanille. Udblød husblasen i koldt vand i ca. 3 min. Vrid den fri for vand og hæld 1/2 dl. kogende vand over. Vend forsigtigt husblasen i flødeskummet sammen med bærrene, der er skåret i skiver. Læg jordbærfyldet imellem bundene. Pynt kagen med flødeskum samt skivede jordbær. Drys med pistacienøddekærner.

mandag den 12. april 2010

Kylling i hvid sauce

Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskrift på Kylling i hvid sauce.

6 spiseskefulde smør
½ kop mel
2 kopper mælk
2 kyllingebouillon
1 kop kogende vand
500 gram revet ost
½ teskefuld tørret estragon
Cayennepeber
8 kyllingebryst, kogt
1 kop rasp
3 spiseskefulde smeltet smør
Fremgangsmåde for Kylling i hvid sauce:

Varm ovnen op til 185 grader. Lav sauce af mel, smør og mælk. Rør kyllingebouillonen i kogende vand og kom det i saucen. Tilsæt ost og krydderier. Bliv ved med at røre i saucen, til osten er helt smeltet.
Kom kyllingen i et ildfast fad. Hæld saucen over og drys med rasp. Hæld det smeltede smør over til sidst. Bag i cirka 20-25 minutter.

Karrysalat

3 dl creme fraiche (18%).
5 teskefulde karry.
1 teskefuld sukker.
1 spiseskefuld hvidvinseddike.
Evt. 1 spiseskefuld olie.
1 æg.
½ rødløg.
1 drueagurk.
Evt. 1 spiseskefuld kapers.
½ æble.
Salt.
Peber.
Fremgangsmåde for Karrysalat:
Bland creme fraichen med karry, sukker, hvidvinseddike og eventuelt olie.
Kog ægget til det er hårdkogt. Imens hakkes rødløg, drueagurk og eventuelt kapers. Æblet skrælles og hakkes. Det hårdkogte æg pilles og hakkes ligeledes.
De hakkede ingredienser blandes i karrysalaten, som til sidst smages til med salt og peber.