torsdag den 1. marts 2012

Sandwichbrøed - brød


En gang imellem kan jeg godt få lyst til fornemmelsen af piv hvidt brød.
Det her det er No Go, det kan vi gøre bedre selv.En gang imellem kan jeg godt få lyst til fornemmelsen af piv hvidt brød. Sådan et blødt brød, man laver toast med. Men jeg gider ikke det der papagtige man kan få i butikkerne, som aldrig har set skyggen af kvlitet.
Denne opskrift er nok sådan lidt mormor agtigt, smagen minder ihvertfald om disse kæmpebrød min mormor altid kom med, når hun havde bagt. 
Opskriften her er til 1 stk. brød, men lav to med det samme, så kan du skære det ene i skiver og fryse det ned, så har du altid toastbrød lige ved hånden.
Dette skal du bruge:
til 1 stk. Toastbrød.
3 dl lunkent mælk.
15 gram gær.
500 gram hvedemel,
10 gram havsalt.
20 gram rørsukker.
50 gram blødt smør.
Smeltet smør til metalformene.

Sådan gør du.
Rør mælk og gær i en skål. Tilsæt hvedemel, salt og sukker. Ælt det lidt sammen og tilsæt smørret. Rør på maskinen i 2 minutter på lav og 3 minutter på fuld drøn. Brødet skal have en god fast krumme, derfor skal det ikke tæskes for meget. Lad dejen stå tildækket et lunt sted 1 time. Vend dejen ud på bordet og slå det op som brød, form det godt stramt! Pensl formen med det smeltede smør og kom brøddet heri, lad efterhæve tildækket i ca. 3 timer, eller til det når kanten af formen. Læg en smurt bageplade på som låg, sørg for det er meget tungt så brødet ikke kan hæve over kanten, når det bages. Brødene bages ved 180 grader i ca. 50 minutter. Tag brøddet ud af formen og afkøl på rist.






tirsdag den 28. februar 2012

Asiatiske krebinetter



1/2 kg hakket kalve- og svinesmåkød
1 spsk olivenolie
1 tsk finthakket frisk ingefær
1-2 fed finthakket hvidløg
2-3 finthakkede chili
salt
friskkværnet peber
smør og olivenolie til stegning
nudler:
200 g kogte, afdryppede kinesiske ægnudler
2-3 spsk olivenolie
4 snit forårsløg
1 courgette i tynde skiver
1/2 hakket rød peberfrugt
evt. et par hele chili
salt
peber
Ælt det hakkede kød med olie, ingefær, hvidløg og chili, del og form det til aflange eller runde bøffer og steg dem i smør og olivenolie, ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Steg de kogte nudler i en stor sauterepande i den varme olie smmen med forårsløg, courgetteskiver , hakket peberfrugt og chili. Rør imens og steg, til nudlerne er let sprøde og grønsagerne lige netop er møre. Smag nudlerne til med salt og peber.
Anret nudlerne med krebinetterne på varme tallerkner og giv chutney og soyasauce til. 



mandag den 27. februar 2012

APPELSINSORBET I SKALLER (4 stk.)


100 g sukker
saft af ½ citron
7 appelsiner
blade til pynt
Skær et låg af 4 flotte appelsiner. Løsn frugtkødet med en lille kniv, men pas på ikke at skære hul i skallen. Brug en ske til at tage kødet ud med, også af låget. Saml frugtkød og saft i en skål. Pres al saften ud af kødet og si saften. Riv skallen af de sidste 3 appelsiner.
Sådan strimler du citronskal
Gem den og pres også disse appelsiner. Mål nu al saften, der skal være mindst 4 gerne 5 dl.(der kan spædes med færdig juice eller du kan presse flere appelsiner). Kom sukker og citronsaft i en gryde og kog op. Lad det småkoge 5 minutter. Rør den revne skal og al saften i. Kom det i en stor form og stil det i fryseren sammen med de tomme skaller Rør af og til. Tag massen ud når den er næsten frosset og pisk igennem med en elpisker. Frys igen et par timer og fyld isen i skallerne. Læg låg på og frys igen til de skal bruges. Har du en ismaskine, kan isen laves af én gang på ca. ½ time og straks fyldes i skallerne. De må gerne være forfrosset.
Her får du forslag til en mager dessert og en kage bagt uden fedt. Den kan du godt bruge som et sødt mellemmåltid ind imellem. En meget frisk og dekorativ dessert er denne appelsinsorbet, der serveres i skallerne. Den er enkel at lave, men man skal have den op af fryseren at par gange undervejs. Du kan med fordel lave nogle stykker, når du er i gang. Hvis du har en lille ismaskine er isen frosset på ½ time.

søndag den 26. februar 2012

Blomme - dessertkage med vanillecreme


Ingredienser

500 g blommer
3 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanillesukker
2 1/2 dl skumme-, mini- eller letmælk
1 spsk. oliemargarine til dejen
1/2 spsk. oliemargarine til smøring af tærtefadet
Vanillecreme:
1 dl syrnet fløde 9%
2 dl fromage frais
1-2 tsk. vanillesukker
1/2-1 tsk. Sukker
Fremgangsmåde
Smør først tærtefadet. Halvér derpå blommerne, fjern stenene og læg blommerne i fadet med skinsiden opad - de må gerne ligge tæt. Rør nu alle de øvrige ingredienser sammen med en håndmikser og fordel massen hen over blommerne. Bag tærten i 10 min. ved 200 grader, sænk derefter temperaturen til 180 grader og lad tærten stå i yderligere 25 min.
Vaniljecreme: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med sukker og vanillesukker. Server dessertkage lun med vanillecreme.