onsdag den 14. december 2011

Apotekergryde


Ingredienser
375 g. Basmati ris
150 g. bocon i tern
250 g. skinketern
150 g. løg
500 g. fisk champignon
2 tsk. Paprika
4 dl. Grøntsagsbouillion
2 spsk. Majsstivelse
5 dl. Fløde 18 %
200 g Cocktailpølse
12,5 g Havsalt
0,6 g sort peber
Fremgangsmåde
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Svits baconen i en gryde, og hæld fedtet fra. Tilsæt svinekødet, og lad det svitse med i 3-4 minutter.
Pil og hak løg. Rengør champignoner, og skær dem i skiver. Kom begge dele i gryden, og lad det svitse med nogle minutter. Tilsæt paprika og bouillon, og lad retten småsimre i 10 minutter.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Kom fløden og jævningen i gryden under omrøring, og lad saucen koge op. Tilsæt cocktailpølserne, og lad dem koge med i et par minutter.
Smag retten til med salt og peber, og serverer retten med de kogte ris.
Kan serveres med en stor skål salat til.
http://www.recipesecrets.net/restaurantrecipes/?hop=wanja


Chiken Noodle Soup


4 stk Kyllingefillet
150 g shitakesvampe, hele
100 g sukkerærter, i strimler
250 g broccoli, i små buketter
8 springløg, i skiver
1 fed hvidløg, i skiver
1 liter hønsebolion
2 spsk
sesamolie
2 spsk
Teriyaki
1 pk
Glass Noodles
TILBEREDNING
Tilbedning af Nuddelsuppe:
Grill kyllingefileterne på en grillpande så de får et pænt mønster. Forsæt derefter tilberedningen i ovnen ved 175˚ i ca. 20 minutter.
Steg shitakesvampene i lidt olie sammen med hvidløg ved middelhøj varme i 2-3 minutter.
Stil kylling og svampe til side.
Kog boulion op med Teriyaki.
æg broccoli i når der 5 minutter tilbage af kogetiden
Tilsæt nudlerne, springløg, sukkerærter og sesamolie når der er 3 minutter tilbage af kogetiden.
Serveres i dybe portionsskåle med shitakesvamp og skivet kyllingefilet på toppen. Spise med pinde og ske.

De nemmeste morgenboller


6 dl. Vand
25 g gær
1 Sps Akaciehonning
8 dl Hvedemel
1 dl. Solsikkekerner
4,5 dl. Duarumhvedemel
2 tsk Havsalt

Fremgangsmåde
Opløs gær i koldt vand. Tilsæt akaciehonning, og kom dejen i en skål.
(Til 16 boller passer en 3 liters skål)
Melet vejes af. Jeg bruger 1 litermål til hvedemel (ca. 8 dl), og ½ litermål til durummel (4,5 dl.) 1-2 dl solsikkekerner kommes oveni hvedemelet - og 2-3 tsk. groft salt i durummelet. 
Durupmelet kommes først i skålen - og derefter hvedemelet.
Det hele røres jævnt. Dejen er meget klæg, når den er færdig, men dejen må gerne skinne/have en lidt våd overflade. (Melet suger vandet i løbet af natten.) 
Skålen dækkes med et rent viskestykke, og sættes i køleskabet natten over.
(Den oprindelige opskrift lyder på min. 1½-2 timer, men jeg synes de bliver bedre, jo længere de hæver). Næste morgen stilles ovnen på 215-225º C (plus minus) varmluft. I mens ovnen varmer op, sættes bollerne på en plade ved hjælp af 2 spise skeer.
Bollerne bages i ovnen ca. 16-17 min., til de er let gyldne på overfladen. - Skorpen bliver hård, men lækker.)
Tip
Opskriften er en basisopskrift. Men den kan varieres i det uendelige. Prøv med flere kerner, eller skift noget af hvedemelet ud med havregryn, grahamsmel, hvedeklid eller andet. Det er den endelige konsistens, der er afgørende, altså dejen skal være blank/våd. Husk at groft mel eller havregryn suger mere vand, og der skal derfor lidt mere vand i. Prøv dig frem. God fornøjelse.


søndag den 11. december 2011

Easy baked ham

4 personer
Ingredienser
1,2 kg hamburgerryg med ben 
2 dl Brun Farin 
3 tsk sennepspuler 
2 dl sherry eller ananasjuice 
En saftig hamburgerryg, som passer perfekt til cajunris og en frisk salat Stil ovnen på 200 grade Befri hamburgerryggen for fedt og ben. Skær den i skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Bland farin og sennepspuler. Drys blandingen over hamburgerryggen. Hæld sherry over, og læg låg på fadet, eller til dæk det med folie. Bages i ovnen i Ca. 25 minutter. Fjern låget/folien hen imod slutningen, så hamburgerryggen kan blive lidt brun. Serveres f.eks. med en bønne salat og Cajus ris eller kartofler.