fredag den 13. januar 2012

Minipandekager


    24 stk.
    100 g hvedemel
    1 tsk. bagepulver
    ½ tsk. groft salt
    2 dl kærnemælk
    1 æg evt. pasteuriseret
    25 g smør - smeltet
    3 dl fint strimlet salat, fx krølsalat (ca. 50 g)

Kom mel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten. Spejlæg pande vil være god til at lave dem i!




torsdag den 12. januar 2012

Kaffe - chokoladekage.


150 g. smør
3 dl. sukker
3 dl. mel
2 spsk. cacao
1 spsk pulverkaffe
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
2 æg
trekvart dl letmælk
trekvart dl. kogende vand
Fyld og glasur :
6 spsk. blødt smør
6 spsk. sigtet cacao
4 dl. flormelis ( eller efter egen smag )
ca. 2-3 spsk varm kaffe
Sådan gør du:
Rør det smeltede smør i dejen sammen med æg og mælk og til sidst det kogende vand.
Kom dejen i en velsmurt og raspdrysset form og sæt denne straks i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 min.
Glasur:
Smelt smør og lad det afkøle.
Bland sukker, mel, cacao, pulverkaffe, vanillesukker og bagepulver sammen i en stor skål.
Lad kagen afkøle og del den i to stykker. Smør den rørte glasur over i jævnt lag på den ene halvdel og læg forsigtigt den anden del over og smør også denne med glasuren.
Pynt evt. med mandelflager.
Kagen kan fryses med glasuren.
http://www.recipesecrets.net/restaurantrecipes/?hop=wanja



mandag den 9. januar 2012

Cheesecage med bladet bær


124 G Digestive kiks
60 gram Smør
75  gram Flødeost
135 gram  sukke
2 dl piskefløde
1 stilk Vaniljekorn
100 G citron saft
2 stk. Husblas
100 gram  Hindbær
100 gram  Jordbær
100 gram  Brombær

Fremgangsmåde

Knus kiks i en skål, og bland sammen med blødt smør. Pres kiksemassen ud i en springform med en ske, så det dækker bunden
.Pisk flødeost og sukker sammen. Pisk fløden til skum, og rør den i osten sammen med vanilje og citronskal. Smag til med citronsaft.
Udblød husblas i koldt vand, smelt det over et vandbad, og rør det i fromagen.
Hæld fromagen ned over kiksbunden, og stil på køl mindst en time.





Ander bryst i rød karry med ris

300 g and bryst
2,5 g Havsalt
150 g Jasmin ris
150 g gulerod
90 g Frisk chili per
4 dl. Kokosmælk
31.5 g Rød karrypasta
150 g Bambusskud konserves
15 g Fiskesauce
4,5 g sukker
10 g Basilikum
Fremgangsmåde
Rids andenbrysterne, og gnid dem med salt. Steg dem i ovnen, indtil skindet er gyldent og sprødt. Lad andenbrysterne hvile i fem minutter, inden de skæres i tynde skiver.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skær chili i strimler. 
Kom 2 dl kokosmælk i en gryde, og bring den i kog. Tilsæt karrypasta, og rør grundigt. 
Tilsæt and bryst, gulerødder og resten af kokosmælken. Efter et par minutter tilsættes
bambusskud, chilipeber, fiskesovs og sukker. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker hvis nødvendigt. Lad karryen koge videre ved svag varme 3 - 4 minutter, og tilsæt så basilikums blade.
Tip
Den søde basilikum fra Thailand, bambusskud og rød karrypasta kan købes i asiatiske
butikker.