onsdag den 4. april 2012

Lækre fiskedeller

Ingredienser

500 g sejfilet
1 tsk groft salt
1 lille revet løg
4 spsk hvedemel
2 æg
1 spsk hakket tørret dild eller persille
2 dl mælk
Peber
2 spsk olie
2 spsk smør
Tilbehør
6 spsk hakket pickles
2 spsk fromage frais
Fremgangsmåde
Skær fisken i mindre stykker og hak det i en foodprocessor med groft salt, tilsæt de øvrige ingredienser og kør 1 min. Stil herefter farsen i køleskab en ½ time.Form ca 12 pæne fiskefrikadeller og steg dem i halv smør /olie ved middel varme. Rør hakket pickles med fromage frais og serverer gerne med dildkartofler eller groft brød til.

tirsdag den 3. april 2012

Lammekølle




1 lammekølle eller bov, gerne udbenet.
salt og peber
evt. 1-2 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 3 spsk. sennep
3-4 spsk. hakket persille
Fremgangsmåde
Lammet krydres med salt og peber og man kan evt. stikke små snitter af hvidløg ind hist og her. Steges i ovn ved 180 grader i 1-1½ time til stegetermometret viser ca. 77 grader.
Hviler tildækket i ca. 10 min. Herefter smøres kødet med sennep og vendes i hakket persille.
Servering
Kødet skæres i skiver og serveres fx. med røsti og en sovs lavet af lidt af stegeskyen, som koges ind med 2 dl. rødvin og monteres med 50 g. smør og tilsat tern af nogle tomater uden skind og kerner, samt lidt frisk basilikum.

mandag den 2. april 2012

 Chili con carne 

 Ingredienser: 
500 g. oksekød hakket 5 - 8 % 
500 g. løg 
2 røde peberfrugter 
2 ds. hakkede tomater 
2 ds. Baked beans 
2 fed hvidløg 
1 tsk. spidskommen 
0.5 dl. letmælk 
Cayenne peber 
chili 
Salt 
peber 
Fremgangsmåde: 
Løg hakkes fint, og svitses på en tør pande. Når de bider lidt på bunden, tilsættes vand. 
Når vandet er kogt væk svitses oksefarsen med. De hakkede tomater, Baked beans, mælk, hvidløg og hakkede peberfrugter hældes ved kødet/løg. Der smages til med cayenne peber, chili, spidskomme, salt og peber. 
Lad det simre i ca. en ½ time.