tirsdag den 20. marts 2012

Kyllingesalat med æble, ærter og bacon


2 pers.
1 stk. kyllingfilet
2 tsk. barbecuekrydderi
150 g bacon
1 håndfuld ærter
1 æble
3 spsk. cremefraiche
3 spsk. Hellman mayo
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk. citronsaft
salt, peber
Steg baconen sprødt på en pande og kom det på fedtsugende papir.
Skær kyllinge i små tern og steg dem på baconpanden. Krydr med barbecue, salt og peber. Når kyllingen er gennemstegt kommes ternene på fedtsugendepapir og afkøles.
Cremefraiche og mayo røres sammen og karry, paprika, cayennepeber, citron, salt og peber tilsættes. Smag til. Skær æblet i grove tern og kom i dressingen sammen med optørede, kolde ærter, halvdelen af baconen og kyllingen. Lad det trække 30 min i køleskabet inden severing. Serveres med topping af bacon og et drys paprika, samt groft brød.




mandag den 19. marts 2012

Italienske kødboller


500 g okse, hakket (10-12%)
2 fed hvidløg, knust
3 spk. persille
2 skv. brød, grov
1/2 l vand
2 stk. æg
lidt salt
lidt peber, sort
lidt muskatnød,revet
1/2 spk. citron, skal (revet)
1 dl mel, hvede
4 spk. hvidløg, knust
350 g spaghetti
100 g løg
1 fed hvidløg, knust
1 spk. olie, oliven
3 dl bouillon,okse(1l.)
5 spk. tomatpure
1 tsk. basilikum
lidt salt
Fremgangsmåde:

Kødbollerne:Brødet uden skorper plukkes i mimdre stykker og trækker
med mælken i 10 minutter.
Derefter røres æødet med æg , hvidløg,salt, peber, citronskal, muskat.
Formes til ret store boller(8 stk.).
Tril dem i melet og steg dem i olien.
Steg dem på alle sider til de er gennemstegte ca. 15 minutter.
Spaghettien koges efter anvisningen på pakken (friske er bedst).
Saucen:Løg og hvidløg steges i olien nogle minutter.
Hvorefter bouilon, tomatpuré og salt peber og basilikum tilsættes.
Koger i 10 minutter og smag til.
Serveres over de stegte kødboller med spaghetti og sukkerærter.