Ingredienser:
1
pakke tærtedej (du kan naturligvis også selv lave dejen).
1
hoved broccoli.
3 æg.
1½ dl mælk.
2 dl creme franiche.
Salt og peber.
150 gram skinketern
Evt. lidt revet
parmesanost eller anden ost efter smag.Fremgangsmåde
for broccolitærte:
Rul
tærtedejen ud og kom den i tærteformen. Prik dejen med en gaffel
nogle få steder. Bag dejen ved 200 grader i 5 minutter. Del
broccolien i mindre buketter og blancher (betyder at koge i ganske
kort tid) dem i 4 minutter. Lad dem derefter dryppe af.
Pisk æg,
mælk, creme franiche, salt, peber og ev bliver hurtigt. lidt revet ost godt sammen.
Fordel broccolibuketterne og skinketenrene i den forbagte tærtebund,
og hæld æggemassen over. Bag broccolitærten i ovnen ved 200 grader
i ca. 40 minutter (eller til tærten er fast).
400 gram kyllingefilet i tern.
4 spsk soyasovs.
1 spsk olie.
1 dl vand.
1 skalotteløg.
1 rødløg.
1 grøn peberfrugt.
1 rød peberfrugt.
1 gul peberfrugt.
1 spsk paprika.
salt.
peber.
1 rød chili.
8 stk hvedetortilla.Fremgangsmåde for fyldte pandekager med kylling:
Kylling i tern steges på en pande i olie og soyasovs.
Når kyllingekødet har fået farve og begynder at hænge fast i panden, spædes der op med vandet. Kødet simrer mens grøntsagerne renses.
Løgene pilles og skæres i skiver, hvorefter de steger med kødet.
Peberfrugterne skylles, befries for kernerne og skæres i strimler. Herefter steges de med kødet. Chilifrugten skylles, skæres i tynde skiver og kommes på panden. Brug en engangshandske eller brug en plasticpose som handske, så du ikke får chilisaften på hænderne. Der smages til med paprika, salt og peber.
Hvedetortillaerne varmes 2-3 minutter i microbølgeovn eller 6-8 minutter i forvarmet ovn ved 200° (se anvisning på pakken)
Fyldet kommes på de lune tortillaer. Disse rulles og serveres straks.
4 Kyllingebrystfileter
2-3 spsk soja
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 fed hvidløg
1/2-1 chili
1,5 dl Crunchy peanutbutter
1 spsk reven ingefær
Saft af 1 lime
250 g grønne asparges
2 bdt. forårsløg
250 g basmatiris
Krydderier fx 1 kanelstang og 5 kapsler kardemomme
Tilberedning
Kog basmatiris som beskrevet på posen men tilsæt krydderier, fx 1 kanelstang og 5 kapsler kardemomme til vandet.
Rør peanutbutter med soja, lime og kokosmælk til en jævn sauce, evt. i en blender.
Smag til med presset hvidløg, ingefær og lidt finthakket chili.
Rist kyllingebrystfileterne gyldne på en pande.
Hæld saucen over og lad retten simre ca. 10 minutter.
Tilsæt grøntsager og kog 5 minutter mere.
Server med basmatiris, evt. kogt med 1 stang kanel, et par nelliker og 4-5 kardemomme kapsler