tirsdag den 10. april 2012

Kanelstænger med creme og remonce.

35 g gær
13/4 dl lunkent vand
35 g sukker
4 g salt
4 g kardemomme
1 æg
35 g smør
ca. 400 g mel
Remonce:
200 g smør
200 g sukker
35 g kanel
Kagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilie
½ liter mælk
1-2 spsk. Maizena
Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Ryst det i en meljævner – eller rør det ud. Æggeblommer, sukker, vaniliekorn og mælk kommes i en gryde og koger langsomt op – rør hele tiden. Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt, til en passende konsistens. Kog igennem et par minutter
Remonce:
Smør, sukker og kanel blandes til en masse.
Dej:
Gæren opløses i vand. Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes. Mel og smør tilsættes og der æltes til dejen er blank og smidig. Hæver et lunt sted i 30 minutter. Dejen deles i 3 stykker. De rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm. brede. Fordel først 1/3 af remoncen og så 1/3 af cremen – ikke helt ud til kanten. Rul dejen til en stang på den lange led. Læg dem op på bradenpanden og forsæt med de 2 andre dejstykker. Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og læg dem skiftevis til den ene og den anden side. Pensl med æg og drys med hakkede hasselnødder eller mander. Lad dem hvile i 45 minutter. Inden de skal i ovnen kan de drysses med perlesukker. Bages ved 210 grader i 15-17 minutter.