torsdag den 24. maj 2012

Hondurasrejer

600 g Hondurasrejer
300 g somennudler el. glasnudler
1 liter kraftig fjerkræbouillon
0.5 citrongræs
1 tsk rød chili
4 fed hvidløg
2 spsk Sojasauce
1 lime
4 gulerødder
2 peberfrugter
1 pk. bønnespirer
2 spsk basilikum
2 spsk sesamfrø
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bouillonen koges op med citrongræs, chili, hvidløg og soya. Smag til med limesaft, salt og peber. Nudlerne koges som anvist og lægges i suppen med de øvrige ingredienser.
Serveres straks med lunt brød
.

LAKS OG ASPARGES MED DILD BEURRE BLANC


INGREDIENSER

1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
300 g røget laks
½ dl hvidvinseddike
½ dl tør hvidvin
2 spsk hakket skalotteløg
Salt, peber
250 g Bakkedal smør (skåret i små terninger)
½ revet citronskal af ubehandlet citron
1 lille bdt. dild

FREMGANGSMÅDE

Knæk det nederste lidt træede af aspargesene. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hovedet og ned. 
Damp aspargesene i letsaltet vand – hvide asparges 2-3 min., grønne 1-2 min. 
Gem aspargesvandet. Fordel aspargesene i bundter på tallerkener eller et stort fad og læg laksen oven på. Damp skalotteløgene i eddike og hvidvin til væden er næsten helt reduceret (til ca.1 spsk). Tilsæt 2 spsk af aspargesvandet og pisk smørret i lidt af gangen over ikke for høj varme. Hold saucen varm over vandbad, det er vigtigt at den ikke koger. Smag til med salt, peber, revet citronskal og finthakket dild. 
Kom lidt af saucen ved laksen og server resten til.


Vildtgryde med portvinsrisotto og frisk estragon

450 g vildt i tern

Smør
100 g bacon
løg
2 dl piskefløde
10 enebær, knust
smages til med ribsgelé, salt og peber
Portvinsrisotto:
lidt olivenolie
1 lille løg
2 fed hvidløg, pressede
½ dl hvidvin
½ dl portvin
ca. 8 dl hønsebouillon
70 g smør
80 g Castello Reserve Hersgård*
180 g risottoris
pynt med frisk estragon
Brun bacon og løg i smør i en gryde og tilsæt vildtkødet. Lad det få farve, inden du tilsætter fløde og enebær og lader det simre en halv times tid. Imens kan du sætte risottoen over. Når vildtretten er færdig, smager du den til med ribsgelé, salt og peber. Hak løget fint og hæld det på en pande med olie og svits det i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Rør i det konstant. Efter et par minutter bliver risene lidt gennemsigtige.Tilsæt hvidvin og portvin under stadig omrøring. Når vinen er kogt ind i risene, tilsætter du en sjat bouillon og rører grundigt. Når det er kogt ind, hælder du endnu en sjat på og lader det koge ind, og sådan fortsætter du, indtil der ikke er mere bouillon. Tjek om risene er blevet tilpas bløde – hvis ikke kan du fortsætte med at tilsætte lidt bouillon. Tag panden af komfuret og tilsæt fintrevet ost samt smør og rør godt rundt. Servér med det samme.
Note: Lad være med at tælle kalorier i denne ret – der var en grund til, at jeg serverede en ret sund ret lige inden, for jeg kunne godt se, hvor det bar hen, da jeg begyndte at sammensætte hovedretten. Med smør, fløde, bacon og ost i en ret kan det jo nærmest ikke gå galt, og retten bliver virkelig, virkelig god. Osten, jeg brugte i retten, var en jeg fik i en goodiebag til madbloggertræffet. Den sælges endnu ikke på det danske marked, men jeg håber snart, den kommer, for den overraskede meget positivt. Den er ikke lige så hård som en parmesan men har en fyldig og nøddeagtig smag, som var besnærende og vanedannende. Den må jeg have fat på igen!