fredag den 10. februar 2012

Indonesisk ristaffe


Ingredienser: 
6 dl. langkornede ris 
8-9 dl. vand 
1 tsk. salt 
1 kg. magert svinekød 
2 spsk. olie 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
2 fintsnittede porrer 
1 rød peberfrugt 
250 g. markchampignoner 
3 spsk. sød indonesisk soyasauce 
evt. salt 
1 tsk. sambal oelek 
Tilbehør 
Stegte bananer 
Bambusskud 
Stegte rejer 
Kokos 
Rosiner 
Ananasstykker 
Sambal goreng (chilipasta tilsat løg) 
Sambal manis (stærkt chili-løgkrydderi) 
Chilisauce m.m. 
Peanuts 
Karrypasta 
Fremgangsmåde: 
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien. Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fintskivede champignoner. Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på. Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt.
Kog risene løse.
Tilbehør:
Bananer:
Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry.
Bambusskud:
Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya.
Rejer:
Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure.
Kokos:
Vend det kort på panden til det bliver sprødt.
De øvrige ingredienser serveres til i små skåle.
Envidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. 




onsdag den 8. februar 2012

Hindbærsnitte

Ingrediens betegnelse.
1 pakke frossen butterdej 400 g
½ glas hindbærmarmelade
2½ dl piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 stang vaille
evt. lidt bær til pynt
Rul dejen ud i 4 stykker, ca. 10*20 cm og prik dem med en gaffel. Bag dem ved 220 grader i ca 15 minutter. Flæk bundene bag dem med den sprøde side nedad i yderligere 5 minutter og lad dem afkøle. Smør bundene med sigtet hindbærmarmelade. Pisk fløden til temmelig fast skum. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og marven af vanillestangen. Vend fløden i æggemassen. Læg bundene sammen med flødecremen i fire lag (til 2 kager) og pynt evt. med friske hindbær.

















Thailandsk rejesalat


Ingredienser

300 g store rejer
4 tomater
1 rødløg
3 skoleagurker eller 1 alm. agurk
1-3 små thaichili
1 salathoved
1 håndfuld koriander
Dressing:
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
2 kafir-limeblade
1 spsk raps- eller jordnøddeolie saft af 1 limefrugt
Tilbehør: Kogte jasminris
Fremgangsmåde
Lad rejerne dryppe af i en sigte i en sigte
Skær tomaterne i både og løget i tynde skiver.
Flæk agurkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
Skær chilierne i tynde skiver.
Skyl og tør salaten. Riv den i grove stykker, og anret den på et fad.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
Vend rejer, grøntsager og dressing grundigt sammen.
Anret rejesalaten på salatbladene, og drys med frisk koriander. Servér salaten med kogte jasminris.









Thailandsk rejesalat

Ingredienser
300 g store rejer
4 tomater
rødløg

3 skoleagurker eller 1 alm. agurk
1-3 små thaichili
1 salathoved
1 håndfuld koriander
Dressing:
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
2 kafir-limeblade
1 spsk raps- eller jordnøddeolie saft af 1 limefrugt
Tilbehør: Kogte jasminris
Fremgangsmåde
Lad rejerne dryppe af i en sigte i en sigte
Skær tomaterne i både og løget i tynde skiver.
Flæk agurkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
Skær chilierne i tynde skiver.
Skyl og tør salaten. Riv den i grove stykker, og anret den på et fad.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
Vend rejer, grøntsager og dressing grundigt sammen.
Anret rejesalaten på salatbladene, og drys med frisk koriander. Servér salaten med kogte jasminris.