mandag den 13. september 2010

Sønderjysk lagkage

Ingredienser:
200 Gram Fuldkornsrugbrød
150 Gram Smuttede mandler
6 Stk. Æg
225 Gram Sukker
1 Teskeer Bagepulver
1 Spiseskeer Hvedemel
2 Spiseskeer Rom, Kijafa el. kirsebærsaft
4 Deciliter Piskefløde
400 Gram Syltede kirsebær
Fremgangsmåde for sønderjysk lagkage:
Skær rugbrødet i små tern, som ristes let på en pande. Afkøl dem. Mal mandlerne i kværn. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne lyse med 200g af sukkeret. Bland bagepulver og mel og rør det i æggemassen sammen med rugbrød, mandler og rom. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smør en springform godt og hæld dejen i. Bag på næstnederste rille ved 200 grader i godt 40 minutter. Afkøl kagen og del den i to. Pisk fløden til skum med resten af sukkeret. Læg halvdelen af flødeskummet på den underste bund. Hæld væden fra kirsebærene og tag nogle stykker fra til pynt. Fordel resten over flødeskummet. Læg den anden bund over og dæk med resten af flødeskummet. Pynt med kirsebær. Stil kagen koldt til den serveres.

Ingen kommentarer: