søndag den 26. september 2010

Italienske frikadeller

Ingredienser:
1000 g. svinekød hakket 6%
5 skiver toastbrød
1 dl. grøntsagsbouillon
2 æg
4 spsk. reven parmesanost
2 tsk. tørret rosmarin
4 spsk. hakket persille
2 fed hvidløg
salt
peber
olivenolie
Sovs:
1000 g. tomater
400 g. løg
300 g. blegselleristilke
4 dl. grøntsagsbouillon
salt
peber
3 fed hvidløg
basilikum
500 g. båndpasta frisk
Fremgangsmåde:
Udblød det afskorpede toastbrød i bouillonen. Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber. Del farsen i 24 portioner og tril hver til en rund frikadelle. Kom evt. lidt mel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet. Steg frikadellerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte. De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme.
Sovs:
kom hakkede tomater, løg og blegselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i. Hæld tomatsovsen over frikadellerne og servér med pasta.

Sukker hører ikke hjemme i frugtjuice

Sukker hører ikke hjemme i frugtjuice, mener EU-Kommissionen. Et nyt forslag vil gøre det forbudt for europæiske juiceproducenter at tilsætte ekstra sukker.
Det skal være slut med, at europæerne drikker frugtjuice, som er forsødet med ekstra sukker. Det mener EU-Kommissionen, som med et nyt forslag vil forbyde al tilsat sukker i frugtjuice. I en pressemeddelelse gør kommissionen det klart, at forslaget ligger i direkte forlængelse af EU's generelle indsats for at promovere sundere kostvaner og mindske sukkerindtagelsen hos de europæiske forbrugere. Det er i dag tilladt for juiceproducenterne at tilsætte op til 150 gram sukker pr. liter juice for at gøre juicen sødere. Det er dog et krav, at emballagen er mærket med enten "sødet" eller "tilsat sukker", ligesom det skal oplyses, hvor meget sukker der er tilført.