lørdag den 4. februar 2012

Andebryst à l'orange

1 løg
2 tsk grøn peber
2 appelsiner
2 berberi-andebryster à ca. 300 g
salt og peber og sukker
4 spsk cognac
2 dl fjerkræfond
1 spsk Maizena
1 drys timian
 Løg og grøn peber hakkes fint.
Appelsiner skrælles sådan, at alt det hvide kommer af.
Appelsinen skæres i skiver, som derpå halveres.
Pres saften af 1-2 appelsiner.
Rids rudeformede tern i skindet på berberi-andebryster.
Kødet krydres med salt og peber.
Varm en pande op, svits kødet kraftigt på skindsiden i 2 minutter, vend derefter kødet og svits det på den anden side i 2 minutter.
Læg derefter andebrysterne med skindsiden opad i et ildfast fad og sæt dem på 2. rille fra neden i en forvarmet ovn i 12-14 minutter ved 190°C (varmluft 170°C).
Løg og grøn peber steges let i andefedtet på panden.
Cognac, appelsinsaft og fjerkræfond hældes ved.
Koges ind uden låg i 5-8 minutter.
Jævn efter behag med Maizena.
Appelsinstykkerne lægges i saucen, og der smages til med salt, peber og sukker. Andebrysterne hviler lidt, før de serveres med saucen.
Pynt eventuelt med et drys timian.







torsdag den 2. februar 2012

Citrus Sauce for grilled laks

Ingredienser
½ dl finthakket purløg
1 dl friskpresset appelsinsaft
½ dl friskpresset citronsaft
½ dl sukker Lys Sirup
½ dl olivenolie
1 tsk. rosenpeber
½ tsk. salt
Pynt
1 appelsin
1 citron
lime
frisk dild
Fremgangsmåde
Rør purløg, appelsinsaft, citronsaft, sirup, olivenolie, rosenpeber og salt ammen til saucen i en kasserolle. Lad saucen simre, indtil den er kogt halvt ned.
Pil og fileter appelsin, citron og lime.
Læg den grillede laks på tallerkener. Læg frugten ovenpå, og fordel saucen. Pynt med dild. Server citronsaucen og laks med friskkogte kartofler.
  




søndag den 29. januar 2012

Caribisk kyllingesuppe med hvidkål og ananasdrys

    240 g rød quinoa
    6 dl vand
    ¾ tsk groft salt
    1 tsk flydende fedtstof
    300 g hakket oksekød
    1 porre i tynde strimler
    1 spsk finthakket grøn chilipeber
    200 g frisk ananas i små tern
    1 tsk groft salt
    1 liter  Kyllingesuppe
    300 g fintsnittet hvidkål i mundrette bidder
    ¼ tsk. groft salt
Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af. Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porre, chili, ananas og salt og steg blandingen under omrøring i ca. 3 min. Bring imens suppen i kog, under omrøring, i en stor tykbundet gryde. Tilsæt hvidkål og salt. Varm suppen godt igennem og smag til. Server suppen sammen med ananasdrys og quinoa.

http://b8026vgaw83r7r4ot7qso4bs5s.hop.clickbank.net/?tid=WANJA