Ingredienser:
Dressing
3 dl. tykmælk
0.5 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Okseruller
600 g. oksekød hakket
0.5 tsk. groft salt
3 spsk. skalotteløg
1 fed hvidløg
3 spsk. persille
100 g. revet parmesanost
friskkværnet peber
1 æg
1.5 dl. sødmælk
3 spsk. rasp
Auberginer
2 auberginer
1.5 tsk. groft salt
50 g. smør
100 g. skalotteløg
2 fed hvidløg
5 tomater
1 spsk. merian frisk
1 tsk. groft salt
0.5 dl. vand
2 spsk. citronsaft friskpresset
0.5 tsk. sukker
Stegning:
25 g. smør
Fremgangsmåde:
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.
Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.
Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.
Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).
torsdag den 16. september 2010
onsdag den 15. september 2010
Thailansk kokossuppe med kylling
4 personer
400 g kyllingekød u/skind og ben
2 spsk. vindruekerneolie
3 finthakkede skalotteløg
150 g champignoner
3 tsk. friskreven ingefær
1-2 røde chilipebere
3 friske citrongræs
2 fed hakket hvidløg
reven skal og saft af 1 lime
4 dl kraftig hønsebouillon
4 dl kokosmælk
4 forårsløg
1 bdt. frisk koriander
1 bdt. frik basilikum
salt og peber Varm olien op, og vend kød og løg heri, uden at det tager farve. Kom de skivede champignoner ved, og vend dem med. Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, fintskåret chilipeber, citrongræs i tynde ringe og hvidløg. Sautér det over jævn varme i 2-3 minutter. Tilsæt limeskal, og kom bouillon ved. Kog suppen igennem 3-5 minutter. Rør kokosmælk igennem, og kom den ved. Rør godt, og kog op. Tilsæt tyndtskåret forårsløg og basilikum. Smag til med limesaft, friskhakket koriander, salt og peber.
400 g kyllingekød u/skind og ben
2 spsk. vindruekerneolie
3 finthakkede skalotteløg
150 g champignoner
3 tsk. friskreven ingefær
1-2 røde chilipebere
3 friske citrongræs
2 fed hakket hvidløg
reven skal og saft af 1 lime
4 dl kraftig hønsebouillon
4 dl kokosmælk
4 forårsløg
1 bdt. frisk koriander
1 bdt. frik basilikum
salt og peber Varm olien op, og vend kød og løg heri, uden at det tager farve. Kom de skivede champignoner ved, og vend dem med. Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, fintskåret chilipeber, citrongræs i tynde ringe og hvidløg. Sautér det over jævn varme i 2-3 minutter. Tilsæt limeskal, og kom bouillon ved. Kog suppen igennem 3-5 minutter. Rør kokosmælk igennem, og kom den ved. Rør godt, og kog op. Tilsæt tyndtskåret forårsløg og basilikum. Smag til med limesaft, friskhakket koriander, salt og peber.
tirsdag den 14. september 2010
Farsret med blomkål
Ingredienser:
500 g. svinekød hakket
4 spsk. hvedemel
1 æg
200 g. løg
2 dl. mælk
salt
peber
700 g. blomkål
125 g. bacon i skiver
Fremgangsmåde:
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Læg 1/3 af farsen i et smurt ovnfast fad, derefter et lag blomkål, fars, blomkål, fars. Glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader. Serveres med groft brød.
500 g. svinekød hakket
4 spsk. hvedemel
1 æg
200 g. løg
2 dl. mælk
salt
peber
700 g. blomkål
125 g. bacon i skiver
Fremgangsmåde:
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Læg 1/3 af farsen i et smurt ovnfast fad, derefter et lag blomkål, fars, blomkål, fars. Glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader. Serveres med groft brød.
mandag den 13. september 2010
Indisk gryderet
Ingredienser:
Ca. 300 gram kylling i mindre stykker.
1 teskefuld salt.
2 teskefulde hvidløgspasta eller 1 presset hvidløgsfed.
1 teskefuld ingefær (tørret eller friskrevet).
2 teskefulde citronsaft.
1 - 2 spiseskefulde smør.
½ teskefuld gurkemeje.
1 teskefuld spidskommen.
1 teskefuld koriander.
1 teskefuld chilipulver.
1 teskefuld garam masala pulver.
3 tomater.
½ peberfrugt skåret i meget fine tern (kan udelades).
2 - 3 dl. creme fraiche, yoghurt eller lignende.
Fremgangsmåde for indisk gryderet: Drys salt over kyllingestykkerne. Tilsæt hvidløg, ingefær og citronsaft, og bland godt. Lad det trække 1 time i køleskabet. Varm smøret i en gryde. Tilsæt kyllingeblandingen, og steg indtil kyllingestykkerne har fået farve. Tilsæt dernæst gurkemeje, spidskommen, koriander, chilipulver og garam masala. Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med peberfrugt skåret i fine tern. Lad gryderetten simre i 5 minutter. Til sidst tilsættes creme fraiche og retten simrer i et par minutter inden servering. Denne indiske gryderet kan serveres med ris.
Ca. 300 gram kylling i mindre stykker.
1 teskefuld salt.
2 teskefulde hvidløgspasta eller 1 presset hvidløgsfed.
1 teskefuld ingefær (tørret eller friskrevet).
2 teskefulde citronsaft.
1 - 2 spiseskefulde smør.
½ teskefuld gurkemeje.
1 teskefuld spidskommen.
1 teskefuld koriander.
1 teskefuld chilipulver.
1 teskefuld garam masala pulver.
3 tomater.
½ peberfrugt skåret i meget fine tern (kan udelades).
2 - 3 dl. creme fraiche, yoghurt eller lignende.
Fremgangsmåde for indisk gryderet: Drys salt over kyllingestykkerne. Tilsæt hvidløg, ingefær og citronsaft, og bland godt. Lad det trække 1 time i køleskabet. Varm smøret i en gryde. Tilsæt kyllingeblandingen, og steg indtil kyllingestykkerne har fået farve. Tilsæt dernæst gurkemeje, spidskommen, koriander, chilipulver og garam masala. Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med peberfrugt skåret i fine tern. Lad gryderetten simre i 5 minutter. Til sidst tilsættes creme fraiche og retten simrer i et par minutter inden servering. Denne indiske gryderet kan serveres med ris.
Rabarberkage med kokos
Ingredienser:
350 gram rabarber
125 gram sukker
1 teskefuld vanillesukker
125 gram smør
125 gram sukker
1 æg
100 gram kokosmel
60 gram mel
½ teskefuld bagepulver
Fremgangsmåde for rabarberkage med kokos:
Skyl rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Bland 125 gram sukker og vanillesukker sammen. Kom rabarber og sukker i en gryde, med lidt vand og kog det i få minutter. Rør smør og 125 gram sukker sammen. Tilsæt æg. Rør kokosmel, mel og bagepulver i. Kom halvdelen af dejen i et smurt tærtefad. Bag bunden i 10 minutter, ved 185 grader. Kom rabarberblanding i fadet og kom derefter resten af dejen over. Bag tærten i cirka 40 minutter, ved 185 grader, eller til tærten er gylden. Servér med is eller fløde.
350 gram rabarber
125 gram sukker
1 teskefuld vanillesukker
125 gram smør
125 gram sukker
1 æg
100 gram kokosmel
60 gram mel
½ teskefuld bagepulver
Fremgangsmåde for rabarberkage med kokos:
Skyl rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Bland 125 gram sukker og vanillesukker sammen. Kom rabarber og sukker i en gryde, med lidt vand og kog det i få minutter. Rør smør og 125 gram sukker sammen. Tilsæt æg. Rør kokosmel, mel og bagepulver i. Kom halvdelen af dejen i et smurt tærtefad. Bag bunden i 10 minutter, ved 185 grader. Kom rabarberblanding i fadet og kom derefter resten af dejen over. Bag tærten i cirka 40 minutter, ved 185 grader, eller til tærten er gylden. Servér med is eller fløde.
Kyllingelasagne
Ingredienser:
500 gram kylling
450 gram frossen spinat
300 gram mornay sauce
3 teskeer karry
2 teskeer chili
2 teskeer oregano
1 dåse hakkede tomater
1 stort løg
¼ liter fløde
Lasagneplader
Olivenolie
Revet ost (efter smag)
Salt og peber
Fremgangsmåde for kyllingelasagne:
Først hakkes løget i tern og svitses i lidt olie sammen med karry, oregano og chili. Herefter steges kyllingen sammen med løget og krydderierne. Dernæst tilsættes de hakkede tomater, fløden og halvdelen af mornay saucen. Saucen koges nu i ca. 15 minutter og smages til med salt og peber. Saucen må gerne være lidt stærk, da spinaten tager noget af smagen.
Nu skal lasagnen lægges sammen. Først kommes et lag med sauce, kød, spinat og mornay sauce, i et ovnfast fad , efterfulgt af lasagneplader, dette gentages indtil der ikke er mere af det hele. Til sidst drysses der revet ost ud over lasagnen, alt efter smag og behag.
Lasagnen bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time.
500 gram kylling
450 gram frossen spinat
300 gram mornay sauce
3 teskeer karry
2 teskeer chili
2 teskeer oregano
1 dåse hakkede tomater
1 stort løg
¼ liter fløde
Lasagneplader
Olivenolie
Revet ost (efter smag)
Salt og peber
Fremgangsmåde for kyllingelasagne:
Først hakkes løget i tern og svitses i lidt olie sammen med karry, oregano og chili. Herefter steges kyllingen sammen med løget og krydderierne. Dernæst tilsættes de hakkede tomater, fløden og halvdelen af mornay saucen. Saucen koges nu i ca. 15 minutter og smages til med salt og peber. Saucen må gerne være lidt stærk, da spinaten tager noget af smagen.
Nu skal lasagnen lægges sammen. Først kommes et lag med sauce, kød, spinat og mornay sauce, i et ovnfast fad , efterfulgt af lasagneplader, dette gentages indtil der ikke er mere af det hele. Til sidst drysses der revet ost ud over lasagnen, alt efter smag og behag.
Lasagnen bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time.
Fransk Chokoladekage
Ingredienser:
150 g margarine.
175 g sukker.
3 æg.
1 tsk vanillesukker.
2 tsk reven appelsinskal.
250 g mel.
1 tsk hjortetaksalt.
1 3/4 dl mælk.
200 g mørk chokolade.
Appelsinsaft til glasuren.
Pynt:
Flormelis til glasur.
Røde cocktailbær.
Fremgangsmåde for fransk chokoladekage:
Mælken og den itubrækkede chokolade varmes til chokoladen er smeltet. Afkøl det. Margarine og sukker røres hvidt. Æggeblommerne tilsættes en af gangen.
Vanillesukker og reven appelsinskal røres i. Mel iblandet hjortetaksalt sigtes / røres skiftevis med chokolademælken. Hviderne piskes stive, og vendes i.
Dejen fyldes i en velsmurt rund form (ca. 22 cm i diameter).
Bages i ca. 1 1/4 time. Lad kagen stå i formen lidt, inden den forsigtigt vendes ud på en bagerist. Når den er kold, pyntes den med flormelisglasur, rørt med appelsinsaft, og røde cocktailbær ovenpå.
150 g margarine.
175 g sukker.
3 æg.
1 tsk vanillesukker.
2 tsk reven appelsinskal.
250 g mel.
1 tsk hjortetaksalt.
1 3/4 dl mælk.
200 g mørk chokolade.
Appelsinsaft til glasuren.
Pynt:
Flormelis til glasur.
Røde cocktailbær.
Fremgangsmåde for fransk chokoladekage:
Mælken og den itubrækkede chokolade varmes til chokoladen er smeltet. Afkøl det. Margarine og sukker røres hvidt. Æggeblommerne tilsættes en af gangen.
Vanillesukker og reven appelsinskal røres i. Mel iblandet hjortetaksalt sigtes / røres skiftevis med chokolademælken. Hviderne piskes stive, og vendes i.
Dejen fyldes i en velsmurt rund form (ca. 22 cm i diameter).
Bages i ca. 1 1/4 time. Lad kagen stå i formen lidt, inden den forsigtigt vendes ud på en bagerist. Når den er kold, pyntes den med flormelisglasur, rørt med appelsinsaft, og røde cocktailbær ovenpå.
Tomatsauce til pasta
Ingredienser:
1 stort løg
1-3 fed hvidløg efter smag
lidt olie
ca. 30 gr. soltørrede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
1 ds. flåede tomater (hakket)
1 dl. vand
2 spsk. friskhakket basilikum
2 dl. fløde
salt paprika
Fremgangsmåde for tomatsauce til pasta:
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olien, de soltørrede tomater hakkes og tilsættes. Herefter tilsættes konc. pure, fl. tomater og basilikum, salt og paprika. Saucen småsimre ca. 1/2 time til den er blevet lidt tyk, fløden tilsættes og saucen koger op og smages til, og er klar til servering.
Sammen med frisk pasta er det en ret i sig selv, men kan også bruges sammen med f.eks. stegt kød.
1 stort løg
1-3 fed hvidløg efter smag
lidt olie
ca. 30 gr. soltørrede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
1 ds. flåede tomater (hakket)
1 dl. vand
2 spsk. friskhakket basilikum
2 dl. fløde
salt paprika
Fremgangsmåde for tomatsauce til pasta:
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olien, de soltørrede tomater hakkes og tilsættes. Herefter tilsættes konc. pure, fl. tomater og basilikum, salt og paprika. Saucen småsimre ca. 1/2 time til den er blevet lidt tyk, fløden tilsættes og saucen koger op og smages til, og er klar til servering.
Sammen med frisk pasta er det en ret i sig selv, men kan også bruges sammen med f.eks. stegt kød.
Oksegryde
Ingredienser:
400 gram okseinderlår, skåret i firkanter af 2 gange 2 cm
1 rød chili
1 citron
1 teskefuld stødt koriander
6 soltørrede tomater, skåret i tynde skiver
3 laurbærblade
4 løg
3 store gulerødder, skåret i mindre stykker
6 jævnt store kartofler, skåret i mindre stykker
2 teskefulde groft salt
Friskkværnet peber
1 lille dåse kokosmælk, 125 ml, kan købes hos, bl.a. Fakta
1 dåse vand
10 gram smør
Fremgangsmåde for oksegryde med koriander og kokosmælk:
Smelt smørret i en gryde, og lad kødet brune lidt, i cirka 2 minutter.
Skær løgene i mindre stykker, og kom dem ned til kødet, og lad det simre i cirka 5 minutter. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, og kom dem ned til kødet og løgene, og lad det hele simre i yderligere cirka 5 minutter. Kom de 3 laurbærblade, koriander, salt og peber over kødet, løgene og tomaterne, og hæld derpå kokosmælk, saften fra en halv citron, og vand på. Bland det hele godt sammen, og læg til sidst den hele røde chili, uden stilk, ned i midten af det hele.
Nu skal det hele simre i en lille time, og herefter fiskes den røde chili op.
Dernæst kommes gulerodsstykkerne og kartoffelstykkerne i, og retten koger videre i cirka et kvarter.
Man kan servere salat eller groft rugbrød til, men retten kan også spises, som den er.
400 gram okseinderlår, skåret i firkanter af 2 gange 2 cm
1 rød chili
1 citron
1 teskefuld stødt koriander
6 soltørrede tomater, skåret i tynde skiver
3 laurbærblade
4 løg
3 store gulerødder, skåret i mindre stykker
6 jævnt store kartofler, skåret i mindre stykker
2 teskefulde groft salt
Friskkværnet peber
1 lille dåse kokosmælk, 125 ml, kan købes hos, bl.a. Fakta
1 dåse vand
10 gram smør
Fremgangsmåde for oksegryde med koriander og kokosmælk:
Smelt smørret i en gryde, og lad kødet brune lidt, i cirka 2 minutter.
Skær løgene i mindre stykker, og kom dem ned til kødet, og lad det simre i cirka 5 minutter. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, og kom dem ned til kødet og løgene, og lad det hele simre i yderligere cirka 5 minutter. Kom de 3 laurbærblade, koriander, salt og peber over kødet, løgene og tomaterne, og hæld derpå kokosmælk, saften fra en halv citron, og vand på. Bland det hele godt sammen, og læg til sidst den hele røde chili, uden stilk, ned i midten af det hele.
Nu skal det hele simre i en lille time, og herefter fiskes den røde chili op.
Dernæst kommes gulerodsstykkerne og kartoffelstykkerne i, og retten koger videre i cirka et kvarter.
Man kan servere salat eller groft rugbrød til, men retten kan også spises, som den er.
Chili con carne
Ingredienser:
125 Gram Bacon
1 Stort Løg
1 fed Hvidløg
500 Gram Hakket Oksekød
1 Dåse Flåede tomater
1 Dåse Konc. tomatpure (140 g)
1 Dåse Baked beans
1 Frisk chilli eller pulver
Tabasco
Engelsk sovs
1 Laurbærblad
Salt, Peber
Creme fraiche
Fremgangsmåde for chili con carne: Skær bacon i stykker, hak løg og peber. Steg bacon og kom løg, hvidløg og frisk peber i. Når løgene er blanke kom oksekød i. Når kødet er brunet tilsættes tomater, bønner, pure, laurbærblad, tabasco, engelsk sovs. Lad dette simre i en halv time, og smag herefter til med tabasco/chilli/cayenne. Lad hele retten koge i mindst yderligere 1/2 time. Serveres med en spiseske creme fraiche på toppen og flutes som tilbehør.
125 Gram Bacon
1 Stort Løg
1 fed Hvidløg
500 Gram Hakket Oksekød
1 Dåse Flåede tomater
1 Dåse Konc. tomatpure (140 g)
1 Dåse Baked beans
1 Frisk chilli eller pulver
Tabasco
Engelsk sovs
1 Laurbærblad
Salt, Peber
Creme fraiche
Fremgangsmåde for chili con carne: Skær bacon i stykker, hak løg og peber. Steg bacon og kom løg, hvidløg og frisk peber i. Når løgene er blanke kom oksekød i. Når kødet er brunet tilsættes tomater, bønner, pure, laurbærblad, tabasco, engelsk sovs. Lad dette simre i en halv time, og smag herefter til med tabasco/chilli/cayenne. Lad hele retten koge i mindst yderligere 1/2 time. Serveres med en spiseske creme fraiche på toppen og flutes som tilbehør.
Sønderjysk lagkage
Ingredienser:
200 Gram Fuldkornsrugbrød
150 Gram Smuttede mandler
6 Stk. Æg
225 Gram Sukker
1 Teskeer Bagepulver
1 Spiseskeer Hvedemel
2 Spiseskeer Rom, Kijafa el. kirsebærsaft
4 Deciliter Piskefløde
400 Gram Syltede kirsebær
Fremgangsmåde for sønderjysk lagkage:
Skær rugbrødet i små tern, som ristes let på en pande. Afkøl dem. Mal mandlerne i kværn. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne lyse med 200g af sukkeret. Bland bagepulver og mel og rør det i æggemassen sammen med rugbrød, mandler og rom. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smør en springform godt og hæld dejen i. Bag på næstnederste rille ved 200 grader i godt 40 minutter. Afkøl kagen og del den i to. Pisk fløden til skum med resten af sukkeret. Læg halvdelen af flødeskummet på den underste bund. Hæld væden fra kirsebærene og tag nogle stykker fra til pynt. Fordel resten over flødeskummet. Læg den anden bund over og dæk med resten af flødeskummet. Pynt med kirsebær. Stil kagen koldt til den serveres.
200 Gram Fuldkornsrugbrød
150 Gram Smuttede mandler
6 Stk. Æg
225 Gram Sukker
1 Teskeer Bagepulver
1 Spiseskeer Hvedemel
2 Spiseskeer Rom, Kijafa el. kirsebærsaft
4 Deciliter Piskefløde
400 Gram Syltede kirsebær
Fremgangsmåde for sønderjysk lagkage:
Skær rugbrødet i små tern, som ristes let på en pande. Afkøl dem. Mal mandlerne i kværn. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne lyse med 200g af sukkeret. Bland bagepulver og mel og rør det i æggemassen sammen med rugbrød, mandler og rom. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smør en springform godt og hæld dejen i. Bag på næstnederste rille ved 200 grader i godt 40 minutter. Afkøl kagen og del den i to. Pisk fløden til skum med resten af sukkeret. Læg halvdelen af flødeskummet på den underste bund. Hæld væden fra kirsebærene og tag nogle stykker fra til pynt. Fordel resten over flødeskummet. Læg den anden bund over og dæk med resten af flødeskummet. Pynt med kirsebær. Stil kagen koldt til den serveres.
Andebryst
Ingredienser:
2 andebryster
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl andebrysterne grundigt og tør dem derefter med køkkenrulle.
Gnid skindet med salt og peber.
Steg andebrysterne på en pande med skindsiden nedad indtil de en brunet. Brun dem derefter på den anden side.
Når andebryst erne er brunet på begge sider, lægges de i et ildfast fad og steges færdig i ovnen i 20-30 minutter ved 180 grader.
2 andebryster
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl andebrysterne grundigt og tør dem derefter med køkkenrulle.
Gnid skindet med salt og peber.
Steg andebrysterne på en pande med skindsiden nedad indtil de en brunet. Brun dem derefter på den anden side.
Når andebryst erne er brunet på begge sider, lægges de i et ildfast fad og steges færdig i ovnen i 20-30 minutter ved 180 grader.
Italiensk kødsauce
Ingredienser:
1/2 dl smør.
3 1/2 dl finthakket løg.
1 dl finthakket selleri.
1/8 dl finthakket persille.
1/3 dl mel.
2 1/2 dl rød vin.
1 pr. p salt; efter smag.
1 pr. p oregano (efter smag).
1 dl oliven olie.
2 1/2 dl revet gulerod.
6 dl finthakket champignons.
1 kg hakket oksekød.
1/3 dl tomat pure.
8 dl kødboullion.
peber; efter smag.
1 pr. p fed hvidløg efter smag.
Fremgangsmåde for italiensk kødsauce:
Bland smør og olie i en stor stegegryde og opvarm. Tilsæt løg og sauter i et minuts tid. Tilsæt gulerødder, selleri, champignons og persille. Lad det simre i ca 5 min under omrøring. Tilsæt det hakkede kød og lad det brune. Hæld melet ud over kødet og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt tomatpure. Tilsæt vinen gradvis, under stadig omrøring. Tilsæt boullion og krydderier efter smag. Lad det simre under periodisk omrøring omkring en time, eller indtil det har en passende tykkelse.
Serveres med pasta.
1/2 dl smør.
3 1/2 dl finthakket løg.
1 dl finthakket selleri.
1/8 dl finthakket persille.
1/3 dl mel.
2 1/2 dl rød vin.
1 pr. p salt; efter smag.
1 pr. p oregano (efter smag).
1 dl oliven olie.
2 1/2 dl revet gulerod.
6 dl finthakket champignons.
1 kg hakket oksekød.
1/3 dl tomat pure.
8 dl kødboullion.
peber; efter smag.
1 pr. p fed hvidløg efter smag.
Fremgangsmåde for italiensk kødsauce:
Bland smør og olie i en stor stegegryde og opvarm. Tilsæt løg og sauter i et minuts tid. Tilsæt gulerødder, selleri, champignons og persille. Lad det simre i ca 5 min under omrøring. Tilsæt det hakkede kød og lad det brune. Hæld melet ud over kødet og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt tomatpure. Tilsæt vinen gradvis, under stadig omrøring. Tilsæt boullion og krydderier efter smag. Lad det simre under periodisk omrøring omkring en time, eller indtil det har en passende tykkelse.
Serveres med pasta.
Paprikagryde
Ingredienser:
2 spsk. olie
1 stort revet løg
Svinekød i tern
2 spsk. paprika
1 bakke champignoner
1 pakke pølser i stykker på ca. 2 cm
Fremgangsmåde for paprikagryde:
Hæld lidt olie i en gryde. Tilsæt revet løg og svinekød i tern. Brun det hele, og tilsæt paprika. Tilsæt ½ liter bouillon. Lad det simre i 3-5 min. Champignoner tilsættes. Pølser i stykker tilsættes og varmes.
Gryderetten jævnes. Serveres med varme ris og grøn salat.
2 spsk. olie
1 stort revet løg
Svinekød i tern
2 spsk. paprika
1 bakke champignoner
1 pakke pølser i stykker på ca. 2 cm
Fremgangsmåde for paprikagryde:
Hæld lidt olie i en gryde. Tilsæt revet løg og svinekød i tern. Brun det hele, og tilsæt paprika. Tilsæt ½ liter bouillon. Lad det simre i 3-5 min. Champignoner tilsættes. Pølser i stykker tilsættes og varmes.
Gryderetten jævnes. Serveres med varme ris og grøn salat.
Æbleskiver
Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på Æbleskiver.
500 g. mel
7 æg
1/2 l. sødmælk
50 g. gær
2-3 tsk. Kardemomme eller revet skal af en citron.
Fremgangsmåde for Æbleskiver:
Gæren røres ud i håndvarm mælk. Hviderne piskes så stive at de kan vendes. Blommerne røres godt med mel og mælk, og kardemomme eller citronskal tilsættes. De piskede hvider vendes forsigtigt i massen. Dejen stilles til hævning i 30 min. til ca. dobbelt størrelse. Æbleskiverne bages i en meget velsmurt æbleskivepande som er godt forvarmet.
Du skal bruge følgende til opskriften på Æbleskiver.
500 g. mel
7 æg
1/2 l. sødmælk
50 g. gær
2-3 tsk. Kardemomme eller revet skal af en citron.
Fremgangsmåde for Æbleskiver:
Gæren røres ud i håndvarm mælk. Hviderne piskes så stive at de kan vendes. Blommerne røres godt med mel og mælk, og kardemomme eller citronskal tilsættes. De piskede hvider vendes forsigtigt i massen. Dejen stilles til hævning i 30 min. til ca. dobbelt størrelse. Æbleskiverne bages i en meget velsmurt æbleskivepande som er godt forvarmet.
Pandekager med fyld
Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på pandekager med fyld.
2 dl mælk
½ dl vand
1 æg
½ tsk. salt
1½ dl hvedemel
smør eller margarine (til stegning)
Fyld:
2 dl kogte ris
1 stort løg
200 g champignoner
1 peberfrugt
1 dl reven ost
Fremgangsmåde for pandekager med fyld:
Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå, ca. 1 time.
Skær løg og peberfrugter i terninger og champignoner i skiver, og svits det i smør på panden. Drys med salt og peber.
Steg derefter store, tynde pandekager, ca. 1-2 minutter på hver side.
Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Drys med reven ost og sæt fadet i ovnen ved 250 grader, til overfladen er gylden.
Du skal bruge følgende til opskriften på pandekager med fyld.
2 dl mælk
½ dl vand
1 æg
½ tsk. salt
1½ dl hvedemel
smør eller margarine (til stegning)
Fyld:
2 dl kogte ris
1 stort løg
200 g champignoner
1 peberfrugt
1 dl reven ost
Fremgangsmåde for pandekager med fyld:
Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå, ca. 1 time.
Skær løg og peberfrugter i terninger og champignoner i skiver, og svits det i smør på panden. Drys med salt og peber.
Steg derefter store, tynde pandekager, ca. 1-2 minutter på hver side.
Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Drys med reven ost og sæt fadet i ovnen ved 250 grader, til overfladen er gylden.
Flødekartofler
Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på flødekartofler.
2 1/4 Kilogram Kartofler
1/4 Stk Revet muskatnød
4 1/2 Teskeer Groft salt
Peber (friskkværnet)
3/4 Liter Piskefløde
Fremgangsmåde for flødekartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne i 2 smurte ovnfaste fade. Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne mid i ovnen i 1 time v. 200 g. Serveres varme. (Karoline 2/Henrik Holten - tilføjelse: det er nemmere og bliver kønnere, hvis man koger kartoffelskiverne i ca. 10 minutter og tørrer dem i et viskestykke. Bagetiden sættes i så fald ned med 20 min - 1/2 time)
Du skal bruge følgende til opskriften på flødekartofler.
2 1/4 Kilogram Kartofler
1/4 Stk Revet muskatnød
4 1/2 Teskeer Groft salt
Peber (friskkværnet)
3/4 Liter Piskefløde
Fremgangsmåde for flødekartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne i 2 smurte ovnfaste fade. Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne mid i ovnen i 1 time v. 200 g. Serveres varme. (Karoline 2/Henrik Holten - tilføjelse: det er nemmere og bliver kønnere, hvis man koger kartoffelskiverne i ca. 10 minutter og tørrer dem i et viskestykke. Bagetiden sættes i så fald ned med 20 min - 1/2 time)
Abonner på:
Opslag (Atom)