lørdag den 12. november 2011

Mexicansk chili kylling med grov guacamole


Ingredienser

560 g. Danpo Din Kylling Chili/Lime Filet Olie til stegning
2-3 finthakkede chilier uden kerner
1 tsk. spidskommen 2 tsk. paprika
2 ds. kidney bønner i saltlage
2-3 spsk. appelsin- eller limesaft Salt, peber
1 bdt. snittede forårsløg Grov guacamole
2 avocado 2 tomater
2 spsk. limesaft
1-2 finthakkede grønne chilier uden kerner
1/2 bdt. frisk hakket koriander Salt

Fremgangsmåde

Skær kyllingfileterne i små tern. Svits kyllingestykkerne i olie tilsat chili, spidskommen og paprika i ca. 3 min. Tilsæt idneybønner, der er skyllet godt i koldt vand samt appelsinsaft og lad det simre 3 min. Smag til med salt og peber og drys med forårs løg. Server på lune tortillaer med guacamole. Halver tomaterne, fjern kernerne og hak tomatkødet groft. Mos avocadokødet let med en gaffel og bland med tomat, limesaft, chili og koriander. Smag til med salt og server. Tilbehør: Tortillaer eller ris.

torsdag den 10. november 2011

Frikadeller


Ingredienser

500 gram hakket kalv og flæsk

1-2 revne løg
1 fed revet hvidløg
2 æg
ca. 50 gram mel
1 ½ dl mælk
ca. 1 tsk. salt friskkværnet peber ca.
50 gram smør til stegning olie
Fremgangsmåde
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut. Kom løg, peber og æg i. Rør mælken i - derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet -gerne 1 times tid hvis tiden er til det. Smelt smørret i olie, til det bliver gyldent, på en stegepande. Form farsen til frikadeller efter ønsket størrelse og dyp skeen i varmt vand indimellem. Steg frikadellerne på begge sider ved mellem varme i ca. 10 -15 minutter, til de er færdige. Du kan også stege dem færdige i ovnen, hvis de er store. Denne fars er en god basis - fars og kan krydres helt efter ønske. Kun fantasien sætter grænser prøv dig frem.

onsdag den 9. november 2011

Luftig appelsinmousse



Saft og skal fra 1 økologisk appelsin,
8 dl. kraftig appelsinjuice,
2 past. æggehvider,
2 dl. piskefløde,
1½ dl stødt melis,
1 spsk. vanillesukker,
1-2 spsk. portvin,
12 blade husblas.

Sådan gør du:

Læg husblas i blød i koldt vand min. 10 min.
Bland saft, juice, appelsinskal, sukker, vanillesukker og evt. portvin.
Kram husblas fri for vand og smelt den i et par skefulde appelsinsaft og rør den i det blandede saft. Lad det køle indtil den bliver geleagtig.
Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og pisk geleen op med flødeskum og vend de stiftpiskede hvider i.
Hæld fromagen i en skyllet skål og stil i køleskabet i mindst ½ time.
Server moussen med mandelflager drysset over